14ο φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου Casa dei Mezzo στο Μακρύ Γιαλό

7:55 μ.μ. - Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
07:06 μ.μ. - Παρ, 22/55/2018
Image: 14ο φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου  Casa dei Mezzo στο Μακρύ Γιαλό

Από τις 22-25 Ιουνίου στον Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου

Το 14ο φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου  Casa dei Mezzo, πνευματικό παιδί του Gunnar Stomsholm ,θα γίνει φέτος  από τις 22-25 Ιουνίου στον Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. 
 Φέτος θα συμμετέχουν οι : Hubert Wild βαρύτονος, το τρίο του πιάνο  Amadeus από το Saltzburg, ο Tarek Al-Shubbak πιανίστας, οι Έλληνες του Festival Quintet, η βιολίστα Μαρία Λουίζα Γελαδαρι-Hanicz, και το Armoniosa Baroque Ensemble από την Ιταλία.Το μουσικό θέμα αυτού του φεστιβάλ είναι ο Ρομαντισμός με όλο το μεγαλείο του.Στις τέσσερεις μέρες θα απολαύσουμε τις διάφορες μορφές του.
Θα ακούσετε το "American" Piano Quintet Νο 2 του Dvorak, την σονάτα για βιολί & πιάνο του Mozart σε  C major, το Piano Trio  σε B flat major, KV 502, και το String Quartet, KV 465  γνωστό σαν Dissonαnζen.
Ενδιάμεσα το πρόγραμμα θα διανθήσουν κομμάτια όπως: το Piano Trio του  Haydn No 39, τρια Ρωσικά τραγούδια του Glinka, το Piano Trio  "Lovisa Trio" του Sibelius, το No 4 String Quartet του Beethoven, και το La Valce & Trigane  του Ravel.
Ένα κονσέρτο θα αφιερωθεί στούς συνθέτες Baroque που γεφύρωσαν το Baroque με τον Ρομαντισμό.
Το φεστιβάλ καλωσορίζει για μία ακόμη φορά τον Hubert Wild στην σειρά τραγουδιών Schubert Lieder με μια πιο ελαφριά χρειά.
Στο κείμενο ευχαριστιών οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους δωρητές και υποστηρικτές του Φεστιβάλ και ιδιαίτερα φέτος τον όμιλο σουπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκη» , που «χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Δηλαδή να φέρουμε την κλασική μουσική στο πλατύ κοινό αυτής της περιοχής της Κρήτης».         


 
Image