Αδιαφορία της δημοτικής αρχής Ιεράπετρας σε σοβαρά ζητήματα του Δήμου

10:31 π.μ. - Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
10:12 π.μ. - Πέμ, 12/31/2019
Image: Αδιαφορία της δημοτικής αρχής Ιεράπετρας σε σοβαρά ζητήματα του Δήμου

Καταγγέλλει ο Α. Πανταζής επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής αναφέρεται σε σημαντικά θέματα που σχετίζονται αφενός μεν με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου αφετέρου δε με τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη και τα χωριά.

Καταρχάς όπως ανέφερε σήμερα Τετάρτη αναμένεται να γίνει μια χρήσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε να συζητηθούν και αναζητηθούν λύσεις σε ζητήματα που έχουν προκύψει ως προς τη λειτουργία του συμβουλίου , τον χρόνο τοποθετήσεων κ.α.Για αυτό άλλωστε παρατάξεις της μειοψηφίας είχαν προτείνει να γίνει μια τέτοια συζήτηση.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις ομάδες εργασίας που επιθυμούν ως παράταξη να λειτουργήσουν σε μια προσπάθεια να γίνει επεξεργασία και προώθηση του προεκλογικού προγράμματος της παράταξης αλλά και ενεργοποίησης των πολιτών που επιθυμούν να καταθέσουν νέες προτάσεις που θα ωφελήσουν τον τόπο, τον πολίτη. Στις προτάσεις τους είναι η διαμόρφωση παραλιών προσβάσιμες για ΑμεΑ , οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις , σύσταση δημοτικού συμβουλίου νέων κ.α.

Κατόπιν αναφέρθηκε στους λόγους που δεν συμμετείχαν στην επαναλαμβανόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Για το θέμα μάλιστα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» Γιώργος Προϊστάκης .

Λόγο έκανε ο κ. Πανταζής στη συνέχεια και για την πάγια προκαταβολή λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των ποσών. Αλλά και για τον προϋπολογισμό του 2020 που θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση επισημαίνοντας ότι πρώτη φορά φέτος οι δημοτικές παρατάξεις έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προτάσεις και ως παράταξη θα καταθέσουν τις δικές τους.

Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει το απόλυτο σκοτάδι για την προσαγωγό διώρυγα και σημείωσε πως ο Δήμαρχος έπρεπε να είχε στείλει έγγραφο στο Υπουργείο ,ώστε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τη μη εγκατάσταση ,ακόμα, του εργολάβου.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που αναφέρθηκε ο κ. Πανταζής ήταν ΒΟΑΚ, τμήμα Φυσικοθεραπείας , αποπεράτωση παλαιού Δημαρχείου, σύνδεση στον βιολογικό, παρεμβάσεις σε δρόμους , παραίτηση μέλους από τη δημοτική κοινότητα, αγροτική οδοποιία, σύσταση επιτροπών (πρωτογενή τομέα , τουρισμού , υγείας), κατάσταση των σχολικών μονάδων, στολισμός της πόλης κ.α.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Πανταζής