Ιεράπετρα: Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της μετά το μπάνιο στη θάλασσα

12:07 μ.μ. - Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023
12:08 μ.μ. - Πέμ, 10/07/2023
Image: Ιεράπετρα: Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της μετά το μπάνιο στη θάλασσα

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ δεν έκανε άμεσα ΚΑΡΠΑ καταγγέλλει ακροάτρια– Τι αναφέρουν στον Ηχώ 99,8 πηγές του ΕΚΑΒ

Τραγική κατάληξη σήμερα το πρωί για μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ενώ έκανε το μπάνιο της σε παραλία της Ιεράπετρας, ένωσε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τελικά κατέληξε.

Για το περιστατικό επικοινώνησε με τον Ηχώ 99,8 φίλη ακροάτρια καταγγέλλοντας ότι όταν έφθασε το ασθενοφόρο να παραλάβει τη γυναίκα, δεν της έγινε άμεσα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και επιπλέον η γυναίκα μεταφέρθηκε  από την παραλία στο ασθενοφόρο, με καροτσάκι και όχι με φορείο.

Σύμφωνα με πηγές από το ΕΚΑΒ, με το που ενημερώθηκαν για το περιστατικό έσπευσαν αμέσως στο σημείο. Η γυναίκα είχε βγει από τη θάλασσα , προφανώς γιατί αισθανόταν αδιαθεσία και μόνο τα πόδια της ήταν εντός του νερού. Για λόγους συντομίας επιλέχθηκε η μεταφορά της στο ασθενοφόρο με καροτσάκι και από εκεί στο φορείο. Κατά τη διαδρομή προς το Νοσοκομείο Ιεράπετρας που ήταν ενήμερο και σε ετοιμότητα, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Στο Νοσοκομείο η γυναίκα διασωληνώθηκε όμως τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν καρδιακή ανακοπή και όχι πνιγμό, ανέφεραν οι πηγές.