Στην Ιεράπετρα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης - Βίντεο

2:15 μ.μ. - Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
02:08 μ.μ. - Σάβ, 08/15/2020

Σε καλό δρόμο ο επανακαθορισμός της χερσαίας ζώνης λιμένα της πόλης

Την Ιεράπετρα επισκέφτηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τον υπουργό υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας και κομματικά στελέχη του νομού.

hxonews

Ο υπουργός στη συνέχεια επιθεώρησε τη διαδικασία επιβίβασης των επισκεπτών της νήσου Χρυσής στα ημερόπλοια της γραμμής, διαπιστώνοντας ότι τηρούνται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της covid-19.

Τέλος ο υπουργός προέβη σε δηλώσεις που αφορούν έργα της Ιεράπετρας.

hxonews

Για μία ακόμη φορά είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι τα περιοριστικά μέτρα τηρούνται. Έχω ζητήσει αυξημένους ελέγχους από τις λιμενικές αρχές.

Καθοριστική συμβολή στην τήρηση των μέτρων παίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ημερόπλοιων και τα μέτρα τηρούνται τόσο από τους επιβάτες όσο και από τα πληρώματα. Για μας η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί επιλογή πρώτης προτεραιότητας. Επιθυμούμε την καθολική εφαρμογή των μέτρων και έχουμε αναπτύξει ισχυρούς μηχανισμούς για αυτή.

hxonews

Προχωράμε σε συνεργασία με τον δήμο Ιεράπετρας στην υλοποίηση του σημαντικού έργου της επισκευής και συντήρησης του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας που θα βοηθήσει στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Επίσης, σε συνεργασία με τον δήμο της Ιεράπετρας προχωράμε στον επανακαθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα, ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της περιοχής. Ήδη έχει υπογραφεί η έγκρισή του και αναμένεται και η έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης.

hxonews

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης ευχαρίστησε τον υπουργό Ναυτιλίας για την στήριξη των αιτημάτων του Δήμου Ιεράπετρας.

«Ευχαριστώ τον κ. Πλακιωτάκη για τη συμβολή του στην προώθηση της διαδικασίας εξομοίωσης της χερσαίας ζώνης λιμένος, που θα λύσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν όλες οι επιχειρήσεις της παραλιακής ζώνης.

hxonews

Εξομοίωση της χερσαίας ζώνης κάνουμε και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα που έχουν αλιευτικά καταφύγια, γιατί και εκεί είχαμε προβλήματα με τα καταστήματα της παραλίας.

Τον ευχαριστώ επίσης και για τη χρηματοδότηση που λάβαμε για την ανακατασκευή των κτιριακών υποδομών που θα φιλοξενήσουν τις υπηρεσίες του Λιμεναρχείου μας», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.