Συνάντηση της ομάδας επανίδρυσης Δήμου Μακρύ Γιαλού με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας

11:39 π.μ. - Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Τετ, 06/39/2024
Image: Συνάντηση της ομάδας επανίδρυσης Δήμου Μακρύ Γιαλού με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας

Δεκαπέντε χρόνια τώρα προσπαθούν κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού για την επανίδρυση του Δήμου και αντί να λύνονται τα προβλήματα προστίθενται καθημερινά αρκετά και υπάρχουν και πολλά χρόνια

Αφορμή της συζήτησης με τον πρόεδρο της επιτροπής, κ. Μανώλη Ατζαράκη, για την επανίδρυση του Δήμου Μακρύ Γιαλού ήταν η συνάντηση της επιτροπής με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Φραγκούλη. Παρόντες ήταν η βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Σπυριδάκη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Τζώρτζης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και ο αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού Νεκτάριος Παπαδάκης. Ο κ. Ατζαράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με τον δήμαρχο της Ιεράπετρας.

Τα κυριότερα προβλήματα σύμφωνα με τον κ. Ατζαράκη είναι το λιμενικό καταφύγιο, ο βιολογικός, οι δρόμοι, η άρδευση και η ύδρευση. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλοί προβληματισμοί γύρω από το αλιευτικό καταφύγιο από όλους τους κατοίκους αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής. Ο κ. Ατζαράκης υπογράμμισε πως πραγματοποιείται μελέτη σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι αλιείς επέμεναν να υπάρχει μεγαλύτερο βάθος όταν επρόκειτο να δημιουργηθεί το τωρινό λιμάνι ώστε να μην υπάρχει το θέμα της διάβρωσης που υφίσταται τώρα.

Μείζον πρόβλημα αποτελεί και η παροχή νερού αφού δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης μένουν χωρίς νερό για μέρες τους καλοκαιρινούς μήνες και επισήμανε ότι «γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια λύση.» Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν μελέτες για την ύδρευση της παραλιακής ζώνης Μακρύ Γιαλού από Λαγκάδα έως και Αχλιά καθώς και για τις γεωτρήσεις στις Λιθίνες και στα Μουδαλιανά μιας και δεν επαρκούσε η ποσότητα του νερού από την γεώτρηση στον Αρόλιθο. Ο σχεδιασμός περιλάμβανε και μια δεξαμενή πάνω από τον Άγιο Στέφανο όπου εκεί θα κατέληγε νερό από τον Αρόλιθο και τα Μουδαλιανά με σκοπό να εξυπηρετεί τα σπίτια που βρίσκονταν πάνω από το σχέδιο πόλης.

Το έργο του Βιολογικού κινδυνεύει να χαθεί καθώς έχει περάσει ο προβλεπόμενος χρόνος που θα έπρεπε να έχει παραδοθεί. «Έπρεπε να υπήρχε μέριμνα ώστε να είχε ολοκληρωθεί το νέο σχέδιο πόλης προτού ξεκινήσει το έργο.»