Νομοσχέδιο για την Παιδεία: Πυροβολούν το μυαλό και το μέλλον της Ελλάδας

3:21 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021
03:02 μ.μ. - Τετ, 03/21/2021
Image: Νομοσχέδιο για την Παιδεία: Πυροβολούν το μυαλό και το μέλλον της Ελλάδας

Άτομα με αναπηρία: Οι «ξεχασμένοι» εν μέσω πανδημίας από μια ανάλγητη κυβέρνηση

Καλεσμένος στη σημερινή εκπομπή «Όλα στη φόρα» με το Νίκο Δασκαλάκη και στον Ηχώ 99.8 ο κ.Γ. Χρηστάκης, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και μέτρα για άτομα με αναπηρία την περίοδο της πανδημίας. Για τις αναγκαίες μετακινήσεις τους, για τους προσωπικούς βοηθούς – φροντιστές, για τη συμμετοχή των μαθητών με αναπηρία στην τηλεκπαίδευση , για τις αυξημένες ανάγκες τους καμιά οικονομική ενίσχυση όπως έχει προβλεφθεί για άλλους κλάδους.

Ούτε μέτρα στήριξης για τους γονείς παιδιών με αναπηρία, ούτε και για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικά προβλήματα στα νοσοκομεία.

Τέλος ο κ. Χρηστάκης τόνισε, ότι η χώρα μας, ακόμα και μέσω πανδημίας κάνει ελάχιστα και ότι εξήγγειλε, ύστερα από τις παρεμβάσεις του αναπηρικού κινήματος, παραμένουν ανεφάρμοστα λόγω της έλλειψης ενημέρωσης και συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο Γ. Καλλιντέρης, εκπαιδευτικός και Γραμματέας της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αναφέρθηκε μιλώντας στην κρισιμότητα του υπό ψήφιση του νομοσχεδίου χαρακτηρίζοντας το ως ανάλγητο, έρχεται υπό συζήτηση από φέτος σε περίοδο πανδημίας και ανατρέπει ουσιαστικά όλους τους σχεδιασμούς και τα όνειρα χιλιάδων παιδιών που με πολλές θυσίες των οικογενειών τους και των ίδιων, δίνουν τη μάχη για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. Αποκλείει το 40% από την πρόσβαση τους στα ΑΕΙ, την ίδια στιγμή που αναγνωρίζει την ισοτιμία των ιδιωτικών κολεγίων με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας μας και μας γυρίζει στις αρχές του 19ου αιώνα. Έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην Παιδεία οι «πληβείοι» ; Είναι ένα νομοσχέδιο βαθιά ταξικό, πυροβολεί το μυαλό και το μέλλον της χώρας. Επιπλέον ο κ. Καλλιντέρης είπε πως ουσιαστικά υποθηκεύει το μέλλον και καταργεί στην πράξη τα περιφερειακά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι η κατάργηση του. Και κάλεσε μαθητές και γονείς να αντιδράσουν.