Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο

1:56 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020
01:02 μ.μ. - Δευ, 03/56/2020
Image: Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο

11μελή αποστολή πραγματοποίησε επίσκεψη μελέτης στο ευρωκοινοβούλιο

Λίγο πριν τη λήξη του προγράμματος Alice "Προσαρμόζοντας τη μάθηση σε σχολικά περιβάλλοντα και κοινωνίες δίχως αποκλεισμούς" η ΠΔΕ Κρήτης με επικεφαλής τον Περιφ/κο Δ/ντη Εκπαίδευσης κ. Καρτσωνάκη, και με 11μελή αποστολή πραγματοποίησαν επίσκεψη μελέτης στο ευρωκοινοβούλιο και παρουσίαση των αρχών και των αποτελεσμάτων του Alice στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο. Την αποστολή αποτελούσαν εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης της ΠΔΕ Κρήτης, η υπεύθυνη προώθησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.Βουράκη Αρετή και οι μαθητές που διακρίθηκαν σε σχολικό διαγωνισμό του προγράμματος Alice. Η εμπειρία ήταν μοναδική και οι προοπτικές συνεργασίας ιδιαίτερα σημαντικές.Στόχος της ΠΔΕ Κρήτης, όπως άλλωστε εκφράστηκε και κατά την ομιλία στην Επιτροπή κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας του ΣοΕ (ECRI)είναι η υποστήριξη μιας ευρωπαϊκής καμπάνιας με επίκεντρο τη Θετική Κοινωνική Συμπεριφορά στα σχολεία της Ευρώπης.

hxonews

Μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τα σχολεία που εξέφρασαν πρόθεση συμμετοχής, έφτιαξαν τον αρχικό πυρήνα του Δικτύου Alice και προχώρησαν στην πιλοτική εφαρμογή στις τάξεις τους, ήταν το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, 13ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 11 Γυμνάσιο Ηρακλείου και 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας εκπροσώπησε η μαθήτρια της Γ΄τάξης Καραλάκη Μαριάννα και η υπεύθυνη εκπ/κος κ. Χατζογιαννάκη Ελευθερία.

Το πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ3 Alice έληξε έπειτα από την επιτυχημένη τελική ημερίδα στο ΕΛΜΕΠΑ( Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο) ,με την συμμετοχή αντιπροσώπων απο όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα (Ελλάδα,Ολλανδία,Βουλγαρία,Ισπανία,Ιταλία).

Το πρόγραμμα όμως δεν τέλειωσε.Γίνεται προσπάθεια για ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο – ALICE .Όσοι εκπαιδευτικοί συμφωνούν μπορούν να εγγραφουν στο FaceBook Group ALICE EUROPEAN NETWORK for prosociality.

Χατζογιαννάκη Ελευθερία

Υπεύθυνη της παιδαγωγικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας