Ο Διοικητής του ΤΑ Ιεράπετρας Ν. Φρονιμάκης για την γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα

12:48 μ.μ. - Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021
12:11 μ.μ. - Δευ, 01/48/2021
Image: Ο Διοικητής του ΤΑ Ιεράπετρας Ν. Φρονιμάκης για την γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα

Διευκρινήσεις περί καταγγελιών εις βάρος του 56χρονου δράστη και έκκληση για σεβασμό απέναντι στα παιδιά

Για το τραγικό γεγονός που συνέβη την περασμένη Παρασκευή στην Ιεράπετρα και την στυγερή δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας από τον εν διαστάσει συζυγό της μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης.

Όπως είπε ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Από πλευράς τους ως Αστυνομία ενημερώθηκαν για το περιστατικό από την ιδιοκτήτρια του τουριστικού καταλύματος, η οποία ήταν και μάρτυρας. Έσπευσαν στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό συμβάν και στη συνέχεια εντόπισαν και τον δράστη που απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του. Έγιναν διαπραγματεύσεις από ειδικό προσωπικό της ΕΛΑΣ που έχει εκπαιδευτεί να διαχειρίζεται τέτοια συμβάντα. Ο δράστης είχε τηλέφωνο και είχε επικοινωνία με κάποιους ανθρώπους αρχικά, καθώς στη συνέχεια έγινε διακοπή της τηλεφωνικής γραμμής. Έγινε μια πολύωρη διαπραγμάτευση στην οποία σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ένα από τα παιδιά. Τελικά ο δράστης συνελήφθη, μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και πλέον κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα, ανέφερε ο κ. Διοικητής.

Σε ότι αφορά σε δημοσιεύματα ότι υπήρχε καταγγελία από το θύμα στην Αστυνομία που αφορούσε τις σχέσεις του ζευγαριού, για τυχόν ενδοοικογενειακή βία ή κάτι άλλο, τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο. Το θέμα διερευνήθηκε εσωτερικά και δεν προέκυψε κάποιο τέτοιο στοιχείο. Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης προκειμένου αυτό να ξεκαθαρίσει. Υπήρχε ωστόσο στο παρελθόν κάποια καταγγελία εις βάρος του δράστη που όμως αφορούσε ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα, εξήγησε ο κ. Φρονιμάκης.

Επεσήμανε στη συνέχεια ότι η Αστυνομία είναι κοντά στον πολίτη για οποιοδήποτε θέμα χρειάζεται βοήθεια, το οποίο αξιολογείται και εξετάζεται ξεχωριστά και αναλόγως γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες. Τόνισε κλείνοντας ότι απέναντι στο τραγικό αυτό περιστατικό θα πρέπει όλοι, να σταθούμε με διακριτικότητα και πάνω από όλα με σεβασμό απέναντι στα παιδιά.