Η Δώρα Χρυσικού καθήλωσε το κοινό με μια παράσταση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη μνήμη και την ευθύνη, με τη στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου.
Με απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των μελών και των φίλων του σωματείου μας ολοκληρώθηκε στον Νομό Λασιθίου η προβολή της θεατρικής παράσταση «18/9», με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική ηθοποιό Δώρα Χρυσικού, στον Άγιο Νικόλαο στις 08/10 στον Κινηματογράφο “Rex” και στην Ιεράπετρα στις 09/10/2026 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.
Η πρωτοβουλία αυτή του Σωματείου αγκαλιάστηκε θερμά από τους συναδέλφους, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για ποιοτική ψυχαγωγία και συλλογικές πολιτιστικές δράσεις που μας φέρνουν πιο κοντά έξω από το εργασιακό περιβάλλον.
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια καθηλωτική ερμηνεία από τη Δώρα Χρυσικού, όπου έχει να κάνει με τη μνήμη, τον φόβο, το θάρρος και την ευθύνη του καθενός απέναντι στη βία, τον ρατσισμό και τον φασισμό.
Πριν από την έναρξη της παράστασης στην Ιεράπετρα χαιρέτισε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Σαράτσης Σεραφείμ, εκ μέρους όλων των συλλόγων που συνδιοργάνωσαν την παράσταση. Στην ομιλία του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην πλοκή της παράστασης, που ξετυλίγει με καθηλωτικό τρόπο τη δράση της Χρυσής Αυγής, εστιάζοντας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Αναφέρθηκε επίσης και στον αντίκτυπο που είχε και έχει όλη αυτή η φασιστική δράση στην κοινωνία μας ακόμα και τώρα . «Το σύστημα, μας θέλει χωρισμένους στην καταγωγή, στο φύλλο, για να µας έχει ενωμένους στην εκμετάλλευση! Εκεί βρίσκεται και η πραγματική διαχωριστική γραμμή. Το ποιος “χωράει” και ποιος “περισσεύει” δεν το καθορίζει ούτε η καταγωγή, ούτε ο αριθμός των ανθρώπων. Το καθορίζουν τα γεωπολιτικά παζάρια, το αν και πώς οι άνθρωποι μπορούν να αξιοποιηθούν για τα κέρδη κάποιων».
Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται μόνο με δικαστικές αποφάσεις. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, τους χώρους εκπαίδευσης και τις γειτονιές. Τσακίζεται όταν δυναμώνει η οργάνωση στους συλλόγους και στα σωματεία, στους Φοιτητικούς Συλλόγους, στα Μαθητικά Συμβούλια και η πάλη για τα δικαιώματά μας. Βρίσκει τείχος όταν ο λαός και η νεολαία γνωρίζει την ιστορία και δεν αφήνει χώρο στη λήθη, το ψέμα, τη διαστρέβλωση και το ρατσιστικό δηλητήριο. Και αυτό είναι στοίχημα όλων μας.
Το Σωματείο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους και φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, στα σωματεία και τους συλλόγους που διοργάνωσαν και στήριξαν την παράσταση αυτή, καθώς και στη σπουδαία πρωταγωνίστρια και τους συντελεστές της παράστασης για την αξέχαστη βραδιά που μας προσέφεραν.
Η μαζική ανταπόκριση των μελών μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε τη διοργάνωση ανάλογων ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Χαλκιαδάκης Κωνσταντίνος Σταματία Παντελάκη