Γουλιδάκης για Χρυσή: Ο παράδεισός μας είναι ανοιχτός - “Our paradise is open”

12:05 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
12:04 μ.μ. - Τετ, 17/05/2024
Image: Γουλιδάκης για Χρυσή: Ο παράδεισός μας είναι ανοιχτός - “Our paradise is open”

Η πρόταση του Γ. Γουλιδάκη, επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ιεράπετρας, Προοπτική για το Μέλλον”, για την καμπάνια της νήσου Χρυσής

Στον Ηχώ 99,8 μίλησε σήμερα ο Γιάννης Γουλιδάκης, επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ιεράπετρας, Προοπτική για το Μέλλον”.

Ξεκίνησε με το Πυρηνελαιουργείο και τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί μετά από υπογραφές των πολιτών για επίλυση του προβλήματος της έντονης οσμής σε όλη την πόλη από την λειτουργία του. Τα πρόστιμα αφορούσαν τις οσμές και τις απορροές των λυμάτων. Όπως είπε, η επιβολή προστίμων δεν είναι το μόνο εργαλείο συνετισμού και περίσκεψης ωστόσο πρέπει να υπάρξει κάποια συνέπεια. Ελπίζει αυτό το εργαλείο να αποδώσει.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη Χρυσή λέγοντας ότι δεν είναι η επιτροπή αυτή που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα αλλά η πολιτεία. Η πολιτεία ζήτησε να παρθούν μέτρα για να υπάρξει αειφορία τα οποία και πάρθηκαν και τώρα πρέπει να δοθούν οι σχετικές χρηματοδοτήσεις. Ο κ. Γουλιδάκης τόνισε, ότι το νησί είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες. Το νησί βρίσκεται σε περιορισμό επισκεψιμότητας για συγκεκριμένο λόγο, αλλά δεν είναι κλειστό. Θα προτείνει μάλιστα μία καμπάνια για την τουριστική προώθηση της Χρυσής, με σύνθημα “Our paradise is open”.

Για το θέμα του Γηροκομείου είπε ότι έχει ολοκληρωθεί και μένουν μόνο κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες ωστόσο δεν έχει οριστεί το πλαίσιο και οι κανόνες λειτουργίας του.

Όσων αφορά τους ΤΟΕΒ και την Ενιαία Διαχείριση Υδάτων ο κ. Γουλιδάκης είπε ότι ο σκοπός πάντα πρέπει να είναι να υπάρχει ένας φορέας ο οποίος θα λειτουργεί. Σε παρέμβασή του ο κ.Λιοντάκης, πρώην διευθυντής του ΤΟΕΒ, είπε ότι υπάρχει εφησυχασμός στους ΤΟΕΒ της περιοχής μας. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές όσων αφορά τους ΤΟΕΒ κάθε περιοχής τόσο στο οικονομικό όσο και στο λειτουργικό κομμάτι. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί ένα μέτρο με βάση τους ΤΟΕΒ της βόρειας Ελλάδας που δεν έχουν καμία σχέση με τους ΤΟΕΒ της Κρήτης.

Κλείνοντας, ο κ. Γουλιδάκης προσκάλεσε όλους τους πολίτες της Ιεράπετρας να συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια ώστε να συζητούνται ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας και δεν επιλύθηκαν για δεκαετίες.