Καλαντζάκης: "Στηρίζουμε τους κατοίκους του Καβουσίου - Ζητάμε την αλλαγή της χάραξης του ΒΟΑΚ μόνο για το τμήμα της κοινότητάς τους"

9:16 π.μ. - Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Τρί, 30/16/2024
Image: Καλαντζάκης: "Στηρίζουμε τους κατοίκους του Καβουσίου - Ζητάμε την αλλαγή της χάραξης του ΒΟΑΚ μόνο για το τμήμα της κοινότητάς τους"

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το τμήμα του ΒΟΑΚ στο Καβούσι συμμετείχε ο πρώην Δήμαρχος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ιεράπετρα νέα Πορεία», κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το τμήμα του ΒΟΑΚ στο Καβούσι συμμετείχε ο πρώην Δήμαρχος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ιεράπετρα νέα Πορεία», κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Μανόλη Βρυγιωνάκη, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου, κ. Μιχάλης Δερμιτζάκης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κος Καλαντζάκης τόνισε ότι πάγια θέση τόσο του ίδιου όσο και της παράταξής του είναι η υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων με την προϋπόθεση, όμως, ότι σχεδιάζονται σωστά χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα, ο κ. Καλαντζάκης, ανέφερε: «Το έργο του ΒΟΑΚ αποτελεί ένα έργο ορόσημο, ένα έργο πνοής με πολλά οφέλη για όλο τον νομό Λασιθίου και για τον Δήμο της Ιεράπετρας ειδικότερα. Ως Δημοτική Παράταξη ήμασταν και είμαστε υπέρ της πραγματοποίησής του. Με μία όμως διαφορά. Δεν δεχόμαστε στον «βωμό» της ανάπτυξης να θίγεται μια ολόκληρη Κοινότητα και τόσο οι μελετητές, όσο και το Υπουργείο να μην δέχονται να αλλάξει ο σχεδιασμός της χάραξης όσον αφορά το Καβούσι.Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου είχαμε προβεί σε μια σειρά ενεργειών για την ανάδειξη του θέματος και την αλλαγή των περιβαλλοντικών όρων, όπως συναντήσεις, τηλεδιασκέψεις με Υπουργεία και φορείς, με τον ΟΑΚ, με τους μελετητές του έργου, με το Τεχνικό Επιμελητήριο, ενώ προχωρήσαμε και στη νομική προσβολή από τη νομική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας στο Σ.τ.Ε της απόφασης του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ένσταση που αναμένεται να εκδικαστεί τον Ιούνιο. Ως Δημοτική Παράταξη εμμένουμε στη θέση μας και παραμένουμε συνοδοιπόροι στον αγώνα των κατοίκων του Καβουσίου στο δίκαιο αίτημά τους και θεωρούμε ότι συνοδοιπόρος στον αγώνα της Κοινότητας θα πρέπει να είναι και ο Δήμος Σητείας για την ταχύτερη ολοκλήρωση της μελέτης και στην διεκδίκηση της χρηματοδότησης του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου. Για το σκοπό αυτό θα προτείνουμε την επικαιροποίηση της προηγούμενης σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από το νυν, ώστε και να γίνουν γνωστές οι θέσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και για να αναδειχθεί εκ νέου το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του νέου Προέδρου της Κοινότητας Καβουσίου, κ. Ιωάννη Ψύλλου, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Δερμιτζάκη για την πρόσκληση, καθώς και όλους τους κατοίκους που παρευρέθηκαν για την άκρως εποικοδομητική συζήτηση».