Συνάντηση Κ. Σπυριδάκη με τον Δήμαρχο του Οροπεδίου Λασιθίου Γεώργιο Αθανασάκη

10:41 π.μ. - Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
10:04 π.μ. - Τρί, 30/41/2024
Image: Συνάντηση Κ. Σπυριδάκη με τον Δήμαρχο του Οροπεδίου Λασιθίου Γεώργιο Αθανασάκη

Στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων συναντήσεών της με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Λασιθίου

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, πραγματοποίησε στις 29 Απριλίου προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο του Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Γεώργιο Αθανασάκη, στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων συναντήσεών της με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού μας.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία συζητήθηκε μία σειρά θεμάτων που αφορούν τόσο την ίδια την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου όσο και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ένα από τα αρχικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η υποστελέχωση που μαστίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η σημαντική έλλειψη πόρων, ώστε οι Δήμοι να ανταπεξέλθουν επαρκώς και αποτελεσματικά στις αυξημένες απαιτήσεις και προκλήσεις.

Σε επίπεδο υποδομών η συζήτηση επικεντρώθηκε: στην ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Λυκείου Τζερμιάδων, την ανάγκη ανάπτυξης έργων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, ύδρευσης και άρδευσης, και οδοποιίας με τη σύνδεση του Οροπεδίου Λασιθίου με το αεροδρόμιο στο Καστέλι, την πρόσβαση προς τον Άγιο Νικόλαο με το έργο του κόμβου Μαλίων, ως κομμάτι του συνολικού έργου του ΒΟΑΚ, και τέλος τη διασύνδεση Οροπεδίου – Καθαρού – Σελάκανου που θα δώσει άλλη πνοή στην τουριστική δραστηριότητα της περιοχής και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα των χωριών. Επιπρόσθετα, η Βουλευτής ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα του έργου της κατασκευής αναβατορίου «τελεφερίκ» στο Δικταίο Άντρο, της αποκατάστασης των μονοπατιών πρόσβασης προς το Σπήλαιο και της εκτέλεσης εργασιών βραχοστερέωσης.

Το θέμα των ανεμογεννητριών στο Όρος Δίκτη τέθηκε υπό συζήτηση, καθώς επίσης και η πενιχρή επιδότηση θέρμανσης, η ανάγκη παροχής κινήτρων για τους μόνιμους κατοίκους του Οροπεδίου, με στόχο τη μη ερήμωση της περιοχής, και η διασύνδεση της πλούσιας πρωτογενούς παραγωγής του Οροπεδίου Λασιθίου με τον τουρισμό.

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, υπογράμμισε τη σημασία των εν λόγω θεσμικών συναντήσεων και της επανάληψής τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έπειτα και από έκκληση του Δημάρχου, κ. Γεώργιου Αθανασάκη, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, δεσμεύτηκε πως θα είναι στη διάθεση του Δήμου και πως απαιτείται συνεργασία, συνέχεια και συνέπεια με γνώμονα το συμφέρον όλων Λασιθιωτών. «Το Οροπέδιο Λασιθίου θέλει την προσοχή μας και το ενδιαφέρον μας. Πρέπει να σκύψουμε στους νέους και τους μόνιμους κατοίκους και να διεκδικήσουμε τα δίκαια και λογικά αιτήματα όλων των Λασιθιωτών», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βουλευτής.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και οι επόμενες συναντήσεις με τους Δημάρχους του Νομού.