Τρίποντο στην ανακύκλωση … από τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας

12:07 π.μ. - Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016
12:12 π.μ. - Πέμ, 15/07/2016
Image: Τρίποντο στην ανακύκλωση … από τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας

Εφαρμόστηκε πιλοτικά με πρωτοβουλία της Σχολής Επιτροπής του Δήμου και του προέδρου κ. Ηλία Νταραρά και θα γίνει και σε άλλα σχολεία

Για τη δράση που έγινε στο σχολείο ο Διευθυντής κ. Νίκος Τσαγκαράκης μίλησε στον ΗΧΩ επισημαίνοντας πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά από τις μικρές ηλικίες να μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία της ανακύκλωσης. Θα πρέπει όμως και οι μεγάλοι να δείχνουν το καλό παράδειγμα. Στη συγκεκριμένη δράση τα παιδιά μέσα από σκετς , τραγούδια και ζωγραφιές  έμαθαν για την ανακύκλωση. Δεν έλειψε όμως και το παιχνίδι με ειδικές μπασκέτες που σχεδιάστηκαν από τον κ. Περβολαράκη Κώστα. ,  ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου  Ο ενθουσιασμός των παιδιών μας δείχνει ότι η προσπάθεια έπιασε τόπο και τα παιδιά έμαθαν πολλά και πιστεύουμε ότι θα μεταφέρουν τα μηνύματα στο σπίτι τους και η ανακύκλωση θα είναι μέρος της καθημερινότητάς τους. 
Ο κ. Τσαγκαράκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Δήμου κ. Ηλία Νταραρά για την πρωτοβουλία και τη πρόταση που έκανε στο σχολείο  για την υλοποίηση του προγράμματος που είχε μεγάλη απήχηση στα παιδιά.




 
Από την πλευρά του ο κ. Νταραράς μιλώντας στον ΗΧΩ πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα σχολεία επισημαίνοντας και  εκείνος ότι είναι σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν. 
Ακολουθούν συνεντεύξεις