Το καλό και το κακό σενάριο για τον τουρισμό σύμφωνα με τον πρόεδρο τουριστικών πρακτόρων Κρήτης

12:10 μ.μ. - Τρίτη, 14 Απριλίου 2020
12:04 μ.μ. - Τρί, 14/10/2020
Image: Το καλό και το κακό σενάριο για τον τουρισμό σύμφωνα με τον πρόεδρο τουριστικών πρακτόρων Κρήτης

Ας μην καταστροφολογούμε – Ας προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα στον τουρισμό

Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τουρισμό καθώς οι μήνες Απρίλιος και Μάιος είναι ήδη χαμένοι, το πιο πιθανό και ο Ιούνιος. Ένα καλό σενάριο είναι να ξεκινήσει δειλά δειλά η σαιζόν τον Ιούλιο και να διαρκέσει μέχρι και τον Νοέμβριο. Το κακό σενάριο είναι να μην ξεκινήσει καν η τουριστική περίοδος , δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης κ. Μιχάλης Βλατάκης.

Αναφέρει ακόμη ότι, ως χώρα και ως νησί είμαστε σε ένα καλό επίπεδο σε σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊού όμως θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνθήκες στις χώρες από όπου αντλούμε επισκέπτες. Το πως και εάν εκτεθούμε ως τοπικός πληθυσμός, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, τι θα συμβεί εάν διαπιστωθεί κρούσμα σε ένα ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα οπότε θα πρέπει όλοι να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον πλήττεται η κρουαζιέρα. Θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στον τομέα αυτό όπως και στα αεροπλάνα, τα ξενοδοχεία. Αλλά η αγορά έχει μάθει να αυτορυθμίζεται. Ας είμαστε αισιόδοξοι, τόνισε.

Προσθέτει πως, για αυτή την επόμενη μέρα που θα ξεκινήσει η σαιζόν εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα υγειονομικό πρωτόκολλο με βάση το οποίο θα λειτουργήσουν οι εμπλεκόμενοι του κλάδου. Να υπάρχει ένα πιστοποιητικό υγείας ότι ο επισκέπτης δεν πάσχει από κορωνοϊό, να γίνουν διαγνωστικά τεστ, να οριστούν πόσα εστιατόρια και μπαρ μπορούν να λειτουργούν σε μια μονάδα και άλλα τέτοια μέτρα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις τους. Περιμένουν από τους αρμόδιους απαντήσεις ώστε κατά το δυνατόν και ανάλογα πάντα με τις εξελίξεις να υπάρξει ετοιμότητα. Πρέπει επίσης να υπάρξει μέριμνα και για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία ο αλλά και στα εξαρτώμενα από τον τουρισμό επαγγέλματα.

Πιστεύω ότι θα βρούμε τον τρόπο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Ας μην καταστροφολογούμε. Έχουμε έναν ευλογημένο τόπο και θα ξαναέρθουν τα χαμόγελα. Θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την ταλαιπωρία. Προέχει η υγεία μας και να μην χασουμε αγαπημένους μας ανθρώπους ήταν το μήνυμα του κ. Βλατάκη.