Το εργατικό κέντρο Λασιθίου λέει όχι στην κατάργηση του ΤΕΙ Ιεράπετρας

7:52 μ.μ. - Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017
07:02 μ.μ. - Τρί, 28/52/2017
Image: Το εργατικό κέντρο Λασιθίου λέει όχι στην κατάργηση του ΤΕΙ Ιεράπετρας

Όχι στην κατάργηση ΤΕΙ Εμπορίας & Διαφήμισης Ιεράπετρας

Κύριε Υπουργέ
Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι ο Νομός Λασιθίου αντιμετωπίζεται ως ο "ανύπαρκτος Νομός" της Κρήτης όχι μόνο σε θέματα υλικοτεχνικών υποδομών, αλλά και για θέματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία και μάλιστα την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την "πραγματικότητα" που λέει ότι θα επαναλειτουργήσουν εννέα (9) τμήματα ΤΕΙ από τα είκοσι (20) σε όλη την Ελλάδα, αλλά όχι το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης της Ιεράπετρας. Μπορούμε να αντιληφθούμε διαχρονικά τις σκοπιμότητες και τις πρακτικές των Κυβερνήσεων και της Διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης σε ότι έχει να κάνει με το Λασίθι, αλλά θεωρούμε ότι αυτό πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος.
Κύριε Υπουργέ
Δεν μας ικανοποιεί το ότι «νίπτετε τας χείρας σας" προφασιζόμενος την εισήγηση της Συνόδου των προέδρων ΤΕΙ. Θεωρούμε ότι ο ρόλος του Υπουργού Παιδείας θα πρέπει να είναι τέτοιος ώστε και να διορθώνει σκοπιμότητες και κατάφωρες αδικίες σε βάρος ενός Νομού.
Ακόμα και για τις μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού σχολές που ιδρύθηκαν στο Λασίθι, έπρεπε οι τοπικές κοινωνίες να παραχωρήσουν στις περισσότερες περιπτώσεις «γη και ύδωρ» αλλά και μετά να παλεύουν με νύχια και με δόντια για να παραμείνουν.
Κύριε Υπουργέ
Περιμένουμε από εσάς να επανεξετάσετε τις όποιες αποφάσεις και να επανορθώσετε αδικίες και σκοπιμότητες που δεν ικανοποιούν το περί δικαίου αίσθημα ενός ολόκληρου Νομού, αρχής γενομένης από το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης Ιεράπετρας.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ