Τηλεφωνικά η ενεργοποίηση ΟΣΔΕ στην AgroΑναπτυξιακή του Μ. Πλατή

2:21 μ.μ. - Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
02:04 μ.μ. - Δευ, 06/21/2020
Image: Τηλεφωνικά η ενεργοποίηση ΟΣΔΕ στην AgroΑναπτυξιακή του Μ. Πλατή

Με mail, sms, και στα τηλέφωνα της AgroΑναπτυξιακή

Αξιοποιώντας την τεχνολογία mail, sms,  και τηλεφωνικά η AgroΑναπτυξιακή Μ. Πλατή προχωρά τις διαδικασίες για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις ΟΣΔΕ. Παρόλα αυτά όμως , όπως δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο υπεύθυνος του φορέα κ. Μ. Πλατής, διαφωνούν με την διαδικασία αυτή γιατί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες πχ κάποιοι δεν έχουν τα ηλεκτρονικά μέσα,mail κλπ, κάποιοι είναι ηλικιωμένοι και δεν γνωρίζουν, άλλοι θέλουν να κάνουν αλλαγές ή να προσθέσουν στοιχεία και δεν μπορούν όπως πχ στις περιπτώσεις δήλωσης  ακινήτων που δεν έχουν συντεταγμένες.

Επιπλέον,  στις συμβάσεις  που ως φορέας  έχουν υπογράψει προβλέπεται ότι  δεν γίνεται ενεργοποίηση εξ αποστάσεως και απαιτείται η   φυσική παρουσία των παραγωγών. Το υπουργείο βέβαια μετά από διαμαρτυρίες   δίνει πλέον  τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης. Υπάρχουν έγγραφες διαμαρτυρίες για όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί    ωστόσο όμως από τη στιγμή που τρέχει η ηλεκτρονική διαδικασία προχωρούν και ως φορέας τις δηλώσεις ώστε να εξυπηρετήσουν τους παραγωγούς.

Τηλεφωνικά λοιπόν γίνονται κάποιες ερωτήσεις και η δήλωση φτάνει ως ένα σημείο. Εάν δοθεί παράταση και χρειαστεί φυσική παρουσία, η διαδικασία της οριστικοποίησης θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Εφόσον  τελικά δεν δοθεί παράταση τότε όλα θα γίνουν ηλεκτρονικά, εξηγεί ο κ. Πλατής.