Συνάντηση νέου ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. Λασιθίου με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Κατσαγκόλη

8:44 π.μ. - Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022
08:10 π.μ. - Πέμ, 06/44/2022
Image: Συνάντηση νέου ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. Λασιθίου με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Κατσαγκόλη

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ ενημέρωσαν για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα

Σε ιδιαίτερα θερμό, συνεργατικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/09/2022 η συνάντηση αντιπροσωπίας του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Λασιθίου με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κατσαγκόλη Αθανάσιο.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ ενημέρωσαν για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, εστιάζοντας στο μισθολόγιο και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στο σύνολό του, στο κτιριακό πρόβλημα με την έλλειψη σχολικής στέγης και τη χρήση λυόμενων αιθουσών σε μόνιμη πια βάση για την επίλυσή του αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία συνεπακόλουθα των τελευταίων σεισμών και της παλαιότητας των κτιρίων.

Επίσης για τον προβληματισμό και την αμηχανία που έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα για τον λόγο και τη σκοπιμότητα των νέων θεσμών του Μέντορα, του Ενδοσχολικού Συντονιστή αλλά και αυτού των Εκπαιδευτικών Ομίλων Δραστηριοτήτων.

Συζητήθηκαν μέτρα στήριξης των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, τόσο όσον αφορά στα διδακτικά τους καθήκοντα, όσο και στην εγκατάστασή τους στην περιοχή τοποθέτησής τους, η οποία συχνά βρίσκεται πολύ μακριά από τον τόπο καταγωγής και μόνιμης κατοικία τους.

Ο κ. Κατσαγκόλης εξέφρασε την αμέριστη διάθεσή του για συνεχή και έμπρακτη βοήθεια-στήριξη των εκπαιδευτικών στο δύσκολο έργο τους, καθώς και για ειλικρινή, εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΛΜΕ Λασιθίου, ενώ παράλληλα παρουσίασε τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει ήδη πραγματοποιήσει για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Παρουσιάστηκαν και από τις δύο πλευρές τα προβλήματα, έγινε ουσιαστικός διάλογος, φάνηκε ότι διάθεση για συνεργασία υπάρχει και από τις δύο πλευρές, επίσης ότι κοινός σκοπός είναι η αντιμετώπιση όσο το δυνατόν περισσοτέρων από τα προβλήματα του κλάδου και των σχολείων γενικότερα το συντομότερο.