Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Σύλλογο «Μαρία Λιουδάκη»

10:46 π.μ. - Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018
10:11 π.μ. - Τετ, 28/46/2018
Image: Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Σύλλογο «Μαρία Λιουδάκη»

Παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και της αντιδημάρχου, κας. Μαρίας Ρουμελιωτάκη, με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Μανώλη Μακράκη  και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» και συγκεκριμένα με τον κ. Γιάννη Πασπαράκη, την κα.  Μαρία Βασαρμίδου, τον κ. Περικλή Τσαούση και τον κ. Άρη Τσίτσο.
 
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα αιτήματα της πρωτοβάθμιας εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Δήμου. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν ζητήματα όπως η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, η κατασκευή αιθουσών, η στέγαση και η λειτουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού καθώς και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.). 
 
Ο κ. Καλαντζάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Μακράκη και τον σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» για τη συνεργασία, τόνισε: 
 
«Καθώς οι σχολικές υποδομές και οι άριστες εκπαιδευτικές συνθήκες ήταν πάντα προτεραιότητά μας δε σταματάμε να συμμετέχουμε ενεργά στις από κοινού διεκδικήσεις για συνολική βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών. 
 
Έχουμε ήδη διαθέσει μεγάλα ποσά για έργα, παρεμβάσεις, ανακαινίσεις, επισκευές και προμήθειες  στα σχολεία της πρωτοβάθμιας του Δήμου και συνεχίζουμε διαρκώς να ανταποκρινόμαστε άμεσα και με τον βέλτιστο τρόπο στις όποιες ανάγκες παρουσιάζονται.
 
Τα αιτήματα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών θα συζητηθούν και στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, και θα στηρίξουμε έμπρακτα τις αποφάσεις που θα ληφθούν».