Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη δακοκτονία από την Περιφέρεια Κρήτης

7:20 π.μ. - Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
07:11 π.μ. - Τρί, 21/20/2017
Image: Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη δακοκτονία από την Περιφέρεια Κρήτης

Στη σύσταση ομάδας εργασίας για την δακοκτονία με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού προχώρησε η Περιφέρεια Κρήτης

Στην ομάδα εργασίας, συμμετέχουν υπηρεσιακά στελέχη από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, εκπρόσωποι από το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας, το ΤΕΙ Κρήτης, τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και το ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Κρήτης.
 
Έργο της ομάδας εργασίας, είναι η ανάπτυξη και κατάθεση προτάσεων σχετικά με το σχεδιασμό και τις εφαρμοζόμενες μεθόδους του προγράμματος δακοκτονίας, ο τρόπος υλοποίησης, χρηματοδότησης, με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή αποτελεσματικότητά του.
 
Στη πρώτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανώλης Χνάρης επισήμανε τη σημασία της παραγωγής ελαιολάδου για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, τονίζοντας τις ενέργειες που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, για την προβολή, προώθηση και προστασία του.
 
Ο κ. Χνάρης ανέφερε επίσης, ότι, αν και τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σημαντική αύξηση στις εξαγωγές ελαιολάδου, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός για την παραγωγή – ποιότητα του προϊόντος.
 
«Στόχος είναι να διασφαλίσουμε την παραγωγή και να βελτιώσουμε την ποιότητα. Ο δάκος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εχθρούς της ελιάς, που επηρεάζει άμεσα και τα δύο. Αναγνωρίζοντας λοιπόν τη σημασία της έγκαιρης, ορθής και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας, συστάθηκε η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας που εκτιμάμε ότι θα έχει θετική συνεισφορά στο θέμα αντιμετώπισης του δάκου της ελιάς» ανέφερε ο κ. Χνάρης.
 
Στην πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας, τα μέλη της, αφού ανέπτυξαν τις απόψεις τους, αποφάσισαν ότι η προσπάθειά τους θα επικεντρωθεί κυρίως στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων που αφορούν στη βελτίωση και αποτελεσματικότητα της διαδικασίας που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, με σκοπό στη συνέχεια η Περιφέρεια Κρήτης να διεκδικήσει την υλοποίηση – εφαρμογή.
 
 
Πηγή: hania.news.gr