Σήμερα η τηλεδιάσκεψη με Αμιρά για τη Νήσο Χρυσή

3:26 μ.μ. - Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022
03:02 μ.μ. - Τετ, 09/26/2022
Image: Σήμερα η τηλεδιάσκεψη με Αμιρά για τη Νήσο Χρυσή

Πειραματικό φυτώριο από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με κέδρους από τη Χρυσή - Τι δήλωσε στον Ηχώ 99.8 ο Π. Δασκαλάκης μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης και εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για τη Χρυσή

Η δημιουργία πειραματικού -πιλοτικού φυτωρίου με κέδρους από τη νήσο Χρυσή προβλέπεται στο πλάίσιο της μελέτης που είναι σε εξέλιξη από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, μετά απο συνεργασία και χρηματοδότηση απο τον Δήμο Ιεράπετρας, προκειμένου να εξετάσει το οικοσύστημα και τα αίτια της ξήρανσης των κέδρων που αποτελούν ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού.

Σύμφωνα με τον κ. Παύλο Δασκαλάκη μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης και εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για τη Χρυσή, αναμένονται με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης μελέτης μια από τις δράσεις της οποίας είναι και η δημιουργία του φυτωρίου. Μάλιστα εχει ζητηθεί απο την Αποκεντρωμένη διοίκηση η εγκατάσταση δυο σκηνών προκειμένου να αναπτυχθούν τα φυτά, να εγκλιματιστούν και στη συνέχεια να μεταφυτευτούν. Όλες οι μελέτες και τα στοιχεία που έχει η Επιτροπή γύρω απο το νησί αναρτώνται στο διαδίκτυο ώστε όχι μόνο οι φορείς αλλά και όποιος ενδιαφέρεται, να ενημερωθεί. Αναμένονται λοιπόν τα αποτελέσματα της μελέτης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προκειμένου να προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα,ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης.

Είπε ακόμα ότι στο πλαίσιο ενεργειών από πλευράς δήμου σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό κ. Αμιρά, υπηρεσιακούς παράγοντες , τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη κ.α. στην οποία θα συμμετέχουν ως Επιτροπή. Όλα όσα έχουν συζητηθεί μάλιστα το τελευταίο διάστημα θα τεθούν στην συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή.