Πιστώθηκαν στην Περιφέρεια 12 εκατ. € για τις καταστροφές

7:15 μ.μ. - Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019
07:01 μ.μ. - Πέμ, 03/15/2019
Image: Πιστώθηκαν στην Περιφέρεια 12 εκατ. € για τις καταστροφές

Το ποσό των 12 εκατ. ευρώ πιστώθηκε στους λογαριασμούς της Περιφέρειας Κρήτης από το Υπουργείο Οικονομικών για τις πρώτες ανάγκες αντιμετώπισης των συνεπειών της πρόσφατης θεομηνίας

Όπως δήλωσε στα «haniotika-nea», ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Αποστόλης Βουλγαράκης, η Περιφέρεια έλαβε το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δύο εκατομμύρια περισσότερα από αυτά που είχε εξαγγείλει ο υπουργός. 
 
Τα χρήματα αυτά αναμένεται να διατεθούν για καθαρισμούς δρόμους, απομάκρυνση κατολισθήσεων, ώστε να επιστρέψει η προσβασιμότητα σε όλο τον νομό Χανίων.
 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις δήμοι του νομού Ρεθύμνου
 
Μετά την διαπίστωση των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν και σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, από την κακοκαιρία της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αγίου Βασιλείου.
 
Σύμφωνα με την απόφαση, η κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων μέχρι και τις 26 Αυγούστου 2019, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
 
Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου των έξι μηνών, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
 
πηγή efsyn.gr