Παιδιά νηστικά σε σχολείο της Ιεράπετρας

12:16 μ.μ. - Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021
12:02 μ.μ. - Πέμ, 11/16/2021
Image: Παιδιά νηστικά σε σχολείο της Ιεράπετρας

Οι δράσεις του Παλμού Ζωής

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε φαίνεται πως υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμη και να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Ο κ. Άγγελος Φασουλάκης της ομάδας "Παλμός Ζωής" τμήμα αλληλεγγύης του «Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών π. Φώτιος Διακάκης» μίλησε στον Ηχώ 99,8 για κάποιες περιπτώσεις που έχουν πέσει στην αντίληψή τους και προσπαθούν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας. Όπως είναι η περίπτωση ενός πολίτη που δεν παίρνει σύνταξη ή επιδόματα, δεν έχει να πληρώσει ενοίκιο ή ακόμα και να φάει. Ως ομάδα φρόντισαν ώστε να του πάνε τρόφιμα και κατάστημα προσφέρθηκε να δώσει φαγητό. Θα γίνει προσπάθεια ώστε να βρεθεί εργασία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Μια άλλη περίπτωση αφορά σε οικογένεια με μάνα, κόρη και γιαγιά που δεν έχουν τα αναγκαία για να περάσουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια άτομα ζουν πιο περιθωριοποιημένα, μακριά από το συγγενικό περιβάλλον, άνθρωποι που είχαν δουλειά και την έχασαν. Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις μπορεί πιο εύκολα να εντοπιστούν κάποιοι άλλοι για τους δικούς του λόγους, κοινωνικούς κυρίως, δεν θέλουν να μαθευτεί η δύσκολη τους κατάσταση. Μια άλλη περίπτωση έχει να κάνει με παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς κολατσιό. Και αυτή η περίπτωση έχει αγκαλιαστεί από την ομάδα μας ανέφερε ο κ. Φασουλάκης.

Πρόσθεσε ότι ως ομάδα δεν διαχειρίζονται χρήματα και όποιος επιθυμεί να προσφέρει μπορεί να το κάνε με τρόφιμα, με ένα πιάτο φαγητό , προσφορά εργασίας ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Ως ομάδα είναι στη διάθεση των πολιτών και όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους στα γραφεία επί της οδού οδό Δημοκρατίας 53 στην Ιεράπετρα.