Ο Δήμος Ιεράπετρας στηρίζει το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου - Ξεκίνησαν οι εγγραφές

9:19 π.μ. - Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021
09:05 π.μ. - Δευ, 24/19/2021
Image: Ο Δήμος Ιεράπετρας στηρίζει το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου - Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Κάλεσμα για τις εγγραφές από τους προέδρους δημοτικών σχολικών επιτροπών Μαρία Ρουμελιωτάκη και Κώστα Αστροπεκάκη

Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου είναι ένα πρότυπο σχολείο και απευθύνεται στους μαθητές όλου του νομού. Καλούμε γονείς και μαθητές να ενημερωθούν και να κάνουν την εγγραφή τους μέχρι τις 31 Μαΐου, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας κ. Κώστας Αστροπεκάκης. Πρόσθεσε οτι πρόσφατα μαζί με τον προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Λασιθίου κ. Θανάση Κατσαγκόλη είχαν μια συνάντηση με τον Διευθυντή και το προσωπικό του σχολείου παρουσία της προέδρου της τοπικής κοινότητας και του συλλόγου γονέων. Αφουγκράστηκαν τις δυσκολίες της πρώτης χρονιάς λειτουργίας του σχολείου με τις όποιες ιδιαιτερότητες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης. Αναφορικά με την έλλειψη σε εκπαιδευτικό προσωπικό ο κ. Κατσαγκόλης δεσμεύτηκε για κάλυψη των κενών ενώ σε οτι αφορά τον δήμο συνεχώς είναι δίπλα στο σχολείο ώστε να καλύπτονται οι όποιες ανάγκες παρουσιάζονται. Ένα θέμα είναι οι ανάγκες σε σχολικές αίθουσες και για αυτό θα υπάρξει μέριμνα ώστε να προστεθούν αίθουσες προκατ. Υπενθύμισε οτι ο Δήμος Ιεράπετρας έχει καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα " Αντώνης Τρίτσης" για την «Ανέγερση Μουσικού Σχολείου Λασιθίου, Δήμου Ιεράπετρας» .

-

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Α Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Μαρία Ρουμελιωτακη αντιδήμαρχος με ανακοίνωσή της απευθύνει το δικό της κάλεσμα για εγγραφές. Όπως αναφέρει:

"Με την ίδια ευθύνη και με μεγαλύτερη προσπάθεια όλων μας συνεχίζουμε τη στήριξή μας στη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στην Κοινότητα Καββουσίου του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το Μουσικό Γυμνάσιο είναι ένα Δημόσιο Σχολείο που διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και επιπλέον μαθήματα Μουσικής Παιδείας .

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη Μουσική να παρουσιάσουν πάρα πολύ όμορφες εκδηλώσεις και δράσεις. Η Μουσική ο Πολιτισμός και οι Τέχνες ολοκληρώνουν την παιδεία των εφήβων μαθητών.

Είναι λοιπόν υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε και φέτος τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου καλώντας όλους τους γονείς να ενημερωθούν σωστά και να αφουγκραστούν τα θέλω των παιδιών τους.

Εμείς από την πλευρά μας ως Α Βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας έχουμε ζητήσει από τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας να ενημερώσουν όλους τους μαθητές αλλά και τους γονείς για τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου και τον τρόπο εγγραφής των μαθητών. Σημειωτέον οι εγγραφές για την επόμενη Σχολική Χρονιά λήγουν την 31η Μαΐου 2021.

Ευελπιστούμε να έχουμε αρκετές εγγραφές ούτως ώστε να λειτουργήσει και φέτος νέο Τμήμα στο Μουσικό Γυμνάσιο.

Όπως αναφέρει και ο Δήμαρχός μας κ. Καλαντζάκης " είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στην Κοινότητα Καββουσίου του Δήμου Ιεράπετρας ".

Με εκτίμηση,

H Πρόεδρος της Α Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής

του Δήμου Ιεράπετρας

Μαρία Ρουμελιωτάκη -Σκυβάλου