Με επιτυχία η ομιλία του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

3:47 μ.μ. - Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
03:04 μ.μ. - Πέμ, 18/47/2019
Image: Με επιτυχία η ομιλία του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Στα πλαίσια των προτάσεων του Υπουργείου Παιδείας για ενημέρωση μαθητών και γονέων σχετικά με εθισμούς

Στα πλαίσια των προτάσεων του Υπουργείου Παιδείας για ενημέρωση μαθητών και γονέων σχετικά με εθισμούς, ο Σύλλογος Γονέων  και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Πυθαρούλιου Στέλλα,  πραγματοποίησαν  την  Τετάρτη 17 Απριλίου στο αμφιθέατρο του σχολείου, ομιλία σχετική με τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο και τις τραγικές συνέπειες από τη συχνή αλόγιστη και άσκοπη πολλές φορές χρήση αυτού. Ομιλητές ήταν η κ.Μαριλένα Χατζάκη ΜSC Kοινωνική Λειτουργός και προσωπικό θεραπείας ΣΣΛ ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και ο κ.Γιώργος Τρικοίλης, υπεύθυνος ΣΣΛ ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. 
 
Οι ομιλητές τόνισαν την σημασία της συμμετοχής του σχολείου στο δίκτυο Γονέων  - Μαθητών – Δομών δημοσίου, ώστε το ίδιο να γίνει πόλος έλξης πολιτών που επιθυμούν ενημέρωση για θέματα σοβαρά της καθημερινότητας των παιδιών τους.      
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γονείς γυμνασιόπαιδων και λυκειόπαιδων, είναι η αλόγιστη χρήση διαδικτύου και βιντεοπαιχνιδιών. Μια παθογένεια που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας, και απ’ ό,τι φαίνεται έχει έρθει για να μείνει. Ποιος όμως θεωρείται εθισμένος και ποιος, απλά, χρήστης του ίντερνετ, των παιχνιδιών ή των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης; 
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας έγινε φανερή η παράμετρος την οποία αν την αντιληφθούμε σε κάποιον από τους κοντινούς μας πρέπει να μας βάλει σε υποψίες ότι υπάρχει εθισμός από το διαδίκτυο:   απ’ ό,τι δείχνουν οι έρευνες, το χαρακτηριστικό ενός εθισμένου δεν είναι οι ώρες που αφιερώνει σε κάποιο παιχνίδι ή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αλλά η πιο ουσιαστική ένδειξη είναι η απομάκρυνσή του από τις καθημερινές υποχρεώσεις του, με χειρότερες περιπτώσεις, αυτές εκείνων που ξεχνούν και τις συνήθειες υγιεινής και διατροφής τους. Τονίστηκε επίσης ο σημαντικός  ρόλος της οικογένειας ως ο βασικός παράγοντας και ο πιο ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια του εθισμένου να απαλλαγεί από την συνήθεια. Ο πιο αποτελεσματικός από τους τρόπους αντιμετώπισης είναι ο ποιοτικός χρόνος που έχουν ανάγκη όλα τα μέλη της οικογένειας. 
 
Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ανταλλάχθηκαν ανάμεσα στους γονείς και τους ειδικούς γνώμες και πρακτικές πάνω σε όλα τα θέματα που διερευνήθηκαν.
Υπενθυμίζουμε ότι το 2ο Γυμνάσιο κι ο Σύλλογος Γονέων του είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν με το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη διοργάνωση Σχολής Γονέων μέσα στο χειμώνα. 
 
Η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας ευχαριστεί θερμά το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για την αποδοχή της πρόσκλησης για ενημέρωση των γονέων των μαθητών.