Κινητοποίηση από εκπαιδευτικούς της Ιεράπετρας που ζητούν μόνιμες προσλήψεις

8:50 π.μ. - Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
08:12 π.μ. - Τετ, 19/50/2018
Image: Κινητοποίηση από εκπαιδευτικούς της Ιεράπετρας που ζητούν μόνιμες προσλήψεις

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 ΣΤΙΣ 13:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ  
για τις μόνιμες προσλήψεις και το νέο σύστημα 
 
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ιεράπετρας "Μαρία Λιουδάκη"
 
Το αίτημα για Μόνιμους Διορισμούς είναι  κυρίαρχο στα διεκδικητικά πλαίσια και στις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και της Δ.Ο.Ε. Το συνδικαλιστικό και εκπαιδευτικό κίνημα πάλεψε και παλεύει για Μόνιμους Διορισμούς σε όλα τα πραγματικά κενά. Η ανακοίνωση 4500 μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή, εφόσον δεν μείνει εξαγγελία, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να σπάσει η μαύρη εποχή της αδιοριστίας. 
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται να ανακοινωθεί το νέο σύστημα διορισμών/ προσλήψεων λίγα 24ωρα πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων, στοχεύοντας στον αιφνιδιασμό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η πρόταση που έχει ανακοινώσει στις Ομοσπονδίες ο Υπουργός Παιδείας (προϋπηρεσία – ακαδημαϊκά – κοινωνικά κριτήρια), σε περίπτωση που δε θα εξασφαλίζει «την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας ως κυρίαρχο κριτήριο διορισμού» (απόφαση της 87ης Γ.Σ. Δ.Ο.Ε. και θέση του κλάδου), ισοδυναμώντας με κλοπή της προϋπηρεσίας, αποτελεί πρόκληση. Κάθε συζήτηση για «οροφή» στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας θα μας βρει απέναντι. Η προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών που στήριξαν το δημόσιο σχολείο στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, είναι αδιαπραγμάτευτη, η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων των ειδικοτήτων, που δεν υπάρχουν σήμερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η  πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών των μονίμων εκπαιδευτικών σε όλα τα πραγματικά οργανικά κενά (μεταθέσεις) και οι διορισμοί για τη σχολική χρονιά 2019-20 και γενικής παιδείας είναι τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα. 
Είναι επιτακτική η ανάγκη της ενεργοποίησης των δυνάμεων του κλάδου για να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις του Υπουργείου. Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της Ιεράπετρας την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2018 στις 13:00 το μεσημέρι. Για το σκοπό αυτό η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού /τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος). 
Διεκδικούμε: 
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, σύμφωνα με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τη δομή της εκπαίδευσης (αριθμός μαθητών ανά τμήμα κλπ.), με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους ως κυρίαρχο κριτήριο διορισμού (απόφαση 87ης Γ.Σ. της ΔΟΕ).
14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα.
Μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο.
Αύξηση δαπανών για την παιδεία. 
 
Όλοι στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της Ιεράπετρας την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στις 13:00 το μεσημέρι.
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                            Η Γενική Γραμματέας
 
 
Γιάννης Πασπαράκης              Μαρία Βασαρμίδου