Καλαντζάκης :Καμία ευκαιρία χαμένη για τον Παραγωγό της Ιεράπετρας

6:46 μ.μ. - Τρίτη, 3 Μαΐου 2022
06:05 μ.μ. - Τρί, 03/46/2022
Image: Καλαντζάκης :Καμία ευκαιρία χαμένη για τον Παραγωγό της Ιεράπετρας

Μόνο με σωστό σχεδιασμό και τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις μπορεί να αναδειχθεί ο πρωτογενής τομέας

Στην εσπερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 με τίτλο «Θερμοκηπιακά Κηπευτικά και Οργανώσεις Παραγωγών- Αναπτυξιακές Προοπτικές στη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Καλαντζάκης τόνισε:

«Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας, ο οποίος οφείλει να στηριχθεί και να αναδειχθεί με σωστό σχεδιασμό, προγραμματισμό και φυσικά τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και των συνεργατών τους στην Ιεράπετρα το προηγούμενο διάστημα, συνεχίζουμε την προσπάθειά στήριξης των αγροτών μας και στο πλαίσιο αυτό διοργανώσαμε τη συγκεκριμένη εσπερίδα, ώστε ο αγροτικός κόσμος της περιοχής να λάβει έγκυρη και πλήρη ενημέρωση για τις νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες.

Είναι κρίμα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, όπου οι παραγωγοί μας αντιμετωπίζουν καθημερινά τις δυσμενείς επιπτώσεις από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την μείωση του αριθμού των εργατών γης, την αύξηση του ανταγωνισμού και του κόστους παραγωγής να μην εκμεταλλευτούν την νέα ΚΑΠ και κάθε υπάρχον χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν οι υπάρχουσες ομάδες παραγωγών, να δημιουργηθούν νέοι συνεταιρισμοί και να ανακάμψουν οικονομικά οι μεμονωμένοι αγρότες.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε με τα έργα που υλοποιούμε και με άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις να προωθούμε και να ανοίγουμε δρόμους, ώστε καμία ευκαιρία να μην πάει χαμένη για τον παραγωγό της Ιεράπετρας».

hxonews