Η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

10:14 π.μ. - Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
10:03 π.μ. - Τρί, 19/14/2024
Image: Η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Το Ισραήλ επιβάλλει απόλυτη πολιορκία τη Λωρίδα της Γάζας από τις πρώτες μέρες του πολέμου και ελέγχει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας

Φθάνει κυρίως μέσω Αιγύπτου στη Ράφα, είναι όμως εντελώς ανεπαρκείς. Ο ένας στους δυο κατοίκους της Γάζας —ή αλλιώς 1,1 εκατ. άνθρωποι— βιώνει «καταστροφική» επισιτιστική κατάσταση, ειδικά στο βόρειο τμήμα του θυλάκου, προειδοποίησαν χθες υπηρεσίες του ΟΗΕ, με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους να κάνει λόγο για «άμεσα επικείμενο λιμό»

Η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Τζουζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας πως ο λιμός «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο».

Στην καρδιά της πόλης της Γάζας ξέσπασαν χθες Δευτέρα σκληρές μάχες κι έγιναν βομβαρδισμοί στον χώρο γύρω από και μέσα στο νοσοκομείο της Σίφα, το μεγαλύτερο του θυλάκου, που ο ισραηλινός στρατός είχε ήδη καταλάβει εξ εφόδου τη 15η Νοεμβρίου, προτού αποσυρθεί.

Ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε πως σκότωσε δεκάδες παλαιστίνιους μαχητές και ότι συνέλαβε «πάνω από 200» στο πλαίσιο της στο νοσοκομείο, που ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε εξαιτίας «πληροφοριών» κατά τις οποίες «υψηλόβαθμοι» της Χαμάς το χρησιμοποιούσαν για στρατιωτικούς σκοπούς.

thepressproject.gr