Φυλακές Χανίων: Πιλοτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε κρατουμένους

8:01 π.μ. - Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021
08:07 π.μ. - Πέμ, 22/01/2021
Image: Φυλακές Χανίων: Πιλοτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε κρατουμένους

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή δίνει σε κρατούμενους των αγροτικών φυλακών της χώρας το πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή δίνει σε κρατούμενους των αγροτικών φυλακών της χώρας το πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αντεγκλιματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η αρχή έγινε την Τετάρτη από τις αγροτικές φυλακές στην Αγιά Χανίων και σύντομα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες τρεις αγροτικές φυλακές της χώρας, στην Τίρυνθα, στην Κασσάνδρα και στην Κασσαβέτεια Μαγνησίας.

Όπως τονίστηκε κατά την παρουσίασή που έγινε στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στα Χανιά, στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι η κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων στα Αγροτικά καταστήματα κράτησης της χώρας καθώς και η απόκτηση δεξιοτήτων.

Μετά την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες θα πιστοποιηθούν με σχετική Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης, με τη οποία μετά την αποφυλάκισή τους θα μπορούν να απασχοληθούν στη συνέχεια στον πρωτογενή τομέα.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 5 κρατούμενοι των αγροτικών φυλακών Αγιάς και 12 γεωτεχνικοί-σωφρονιστικοί οι οποίοι θα εκπαιδευτούν σε κοντινές γεωργικές εκτάσεις 160 στρεμμάτων που παραχώρησε του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο αγροτικό σωφρονιστικό κατάστημα Αγιάς Χανίων, για την υλοποίηση της δράσης.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση σε θεματικές ενότητες που σχετίζονται με την καλλιέργεια της ελιάς, τα εσπεριδοειδή, τα υποτροπικά είδη και τα αρωματικά φυτά στους αγρούς του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς.

Από τη συνολική ποσότητα των παραγόμενων προϊόντων, το 50% αυτών θα διατεθεί για τις ανάγκες των κρατουμένων και το υπόλοιπο 50% για τις ανάγκες του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τέλος, θα παρασχεθεί εκπαιδευτικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προκειμένου να εκπαιδευτούν οι κρατούμενοι.

efsyn.gr