Ευχές για Καλή Ανάσταση από τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γ. Γουλιδάκη μέσω του Ηχώ 99,8

12:23 μ.μ. - Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021
12:04 μ.μ. - Πέμ, 29/23/2021
Image: Ευχές για Καλή Ανάσταση από τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γ. Γουλιδάκη μέσω του Ηχώ 99,8

Με αισιοδοξία αλλά και τήρηση μέτρων ας γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα

Τις ευχές του για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα προς όλους τους Λασιθιώτες εξέφρασε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Όπως είπε είμαστε σε ένα καλό επίπεδο ως προς την εξέλιξη της πανδημίας στο νομό μας σε σχέση με άλλες περιοχές ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός γιατί ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει. Είπε ακόμα πως υπάρχει αισιοδοξία για την εξεύρεση φαρμάκου και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του εμβολιασμού στις ηλικίες 30 - 39 με τους πολίτες αυτής της ηλικίας να σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν στέλνοντας πολύ σημαντικά μηνύματα.

Επικρότησε την απόφαση επιχείρησης στην Ιεράπετρα που μετά από κρούσμα αποφάσισε να παραμείνει κλειστή βάζοντας το οικονομικό συμφέρον κάτω από το δημόσιο συμφέρον της υγείας. Συρροή εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θεωρείται όταν έχουμε τουλάχιστον τρία κρούσματα και πάνω. Εάν έχουμε κρούσμα σε δημόσια υπηρεσία, δεν κλείνει όλη η υπηρεσία αλλά το αντίστοιχο τμήμα και ελέγχονται οι στενές επαφές. Βέβαια στον ιδιωτικό τομέα κάθε εργοδότης, κάθε επιχειρηματίας, ένα Διοικητικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα εκ του νόμου προστατεύοντας, τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους προμηθευτές και τον κόσμο που συναλλάσσεται μαζί τους, να πάρει την απόφαση να κλείσει όπως έκανε η συγκεκριμένη επιχείρηση την απόφαση της οποίας επιβραβεύουμε, τόνισε.

Κλείνοντας είπε ότι σε επίπεδο νομού οι υπηρεσίες και οι δομές είναι κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Συνέστησε μεγάλη προσοχή στο άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο δεδομένου ότι αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος. Ας βρεθούμε στο πασχαλινό τραπέζι, τηρουμένων των μέτρων με προσοχή και με υγεία.