Επαναδραστηριοποιείται ο Σύλλογος Καρκινοπαθών" ΣΤΗΡΙΖΩ"

11:47 π.μ. - Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Δευ, 20/47/2023
Image: Επαναδραστηριοποιείται ο  Σύλλογος Καρκινοπαθών" ΣΤΗΡΙΖΩ"

Σήμερα Δευτέρα η εκδήλωση στην αίθουσα «Μελινάκι» του Δήμου Ιεράπετρας στις 19.30 μ.μ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Φίλων και Εθελοντών " ΣΤΗΡΙΖΩ" επαναδραστηριοποιείται μετά τη πανδημία και καλεί παλαιά, νέα μέλη αλλά και φίλους, σε συνάντηση στην αίθουσα «Μελινάκι» του Δήμου Ιεράπετρας, σήμερα Δευτέρα 20-3-23 και ώρα 19.30 μ.μ..

Εκ μέρους του συλλόγου η πρόεδρος κα Μαρία Λυκουρίνου και το μέλος κα Αγάπη Σερεμέτη μίλησαν στον Ηχώ 99,8 για τον σύλλογο που δεν έπαψε να στηρίζει τα μέλη και τους φίλους του αλλά λόγω της πανδημίας είχαν διακοπεί οι δια ζώσεις συγκεντρώσεις. Ως σύλλογος θέλουν να σταθούν κοντά σε κάθε έναν που νοσεί αλλά και στο οικογενειακό του περιβάλλον. Θέλουν έμπρακτα να κάνουν πράξη το «νοιάζομαι», και να βοηθήσουν όπου μπορούν. Από ανταλλαγή ιατρικών υλικών ή συμβουλές που μπορούν να απευθυνθούν, μέχρι μια κουβέντα, μια συζήτηση. Γιατί «κανείς δεν είναι μόνος, είμαστε μαζί», υποστήριξαν.

Αναφορικά με τη δέσμευση της αν. Υπουργού Υγείας κας Μ. Γκάγκα για λειτουργία Κλινικής χημειοθεραπείας στην Ιεράπετρα η κα Λυκουρίνου εξέφρασε την άποψη πως ό,τι γίνεται για τον ασθενή που περνά το στάδιο της χημειοθεραπείας είναι καλό. Γιατί έχει αντίκτυπο στην ψυχή του και στο σώμα του.

Το να είσαι κοντά στο σπίτι σου είναι μια σημαντική ψυχολογική στήριξη. Πρέπει να δούμε όμως και το θέμα της ασφάλειας γιατί κάποιος που κάνει χημειοθεραπεία, χρήζει ειδικής αντιμετώπισης οπότε θα πρέπει το νοσοκομείο να σου παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες υγείας, τόνισε.

-

hxonews