Ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη για τα κτιριακά προβλήματα στο Πρωτοδικείο Λασιθίου

9:09 π.μ. - Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022
09:10 π.μ. - Δευ, 24/09/2022
Image: Ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη για τα κτιριακά προβλήματα στο Πρωτοδικείο Λασιθίου

Διαβάστε το δελτίο τύπου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Δικαστικό Μέγαρο του Πρωτοδικείου Λασιθίου στη Νεάπολη, αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κύριο Ιωάννη Ανδρουλάκη, παρουσία του Προέδρου Πρωτοδικών κυρίου Ευαγγελάτου και της Εισαγγελέως κας Γούναρη.
Κατά τη διάρκεια της εκτενούς συνάντησης, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε λεπτομερώς τόσο για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο του Πρωτοδικείου Λασιθίου και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ενόψει και του επικείμενου χειμώνα, όσο και για τις δυσκολίες στην απονομή της Δικαιοσύνης στο Λασίθι λόγω της υποστελέχωσης σε υπαλληλικό προσωπικό, αλλά και λόγω της έλλειψης σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, ειδικά στην Εισαγγελία Λασιθίου.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημά του για παραχώρηση τμήματος του παρακείμενου κτιρίου, ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο προς τους πολίτες όσο και προς στο σύνολο των συναδέλφων δικηγόρων.
Ο κ. Ανδρουλάκης κατανοώντας τις δυσχέρειες υποσχέθηκε αφενός να παρασχεθεί κάθε δυνατή συνδρομή από την πλευρά της Περιφέρειας, ώστε με τη βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών της και εξειδικευμένων συνεργείων να επουλωθούν οι πληγές του κτιρίου και αυτό να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί ενεργειακά, αφετέρου δε να συνδράμει και να προμηθεύσει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Επιπλέον, κατανοώντας το αίτημα του δικηγορικού σώματος, υποσχέθηκε πως θα πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση για τον καθορισμό ενεργειών το συντομότερο δυνατό, καταλήγει το δελτίο τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου.