Είναι λυπηρό ένας Σύλλογος που στηρίζει το Νοσοκομείο να στρέφεται εναντίον ,του η απάντηση Καλλιονάκη στο σύλλογο φίλων του νοσοκομείου

4:26 μ.μ. - Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020
04:11 μ.μ. - Τρί, 17/26/2020
Image: Είναι λυπηρό ένας Σύλλογος που στηρίζει το Νοσοκομείο να στρέφεται εναντίον ,του η απάντηση Καλλιονάκη στο σύλλογο φίλων του νοσοκομείου

Η απάντηση της διοίκησης μετά το δημοσίευμα των φίλων του νοσοκομείου Ιεράπετρας όπου αφήνει αιχμές εναντίον της .

Η ανακοίνωση :

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα των φίλων του νοσοκομείου Ιεράπετρας όπου ξεκάθαρα αφήνει αιχμές εναντίον της Διοίκησης και επικαλείται λόγους ευθιξίας της αντιπροέδρου για την αναίτια απόφαση τους να παραιτηθούν από τη στήριξη του Νοσοκομείου, θεωρούμε υποχρέωση μας να απαντήσουμε ως Διοίκηση προς άρση παρεξηγήσεων και παραπληροφόρησης του κοινού.

      Ο Σύλλογος Φίλων  Νοσοκομείου Ιεράπετρας συνεστήθη   με κύριο σκοπό την στήριξη και την ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Τα έσοδα του συλλόγου προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές και προσφορές ιδιωτών που επιθυμούν να ενισχύσουν τον φορέα μας και να προάγουν το δύσκολο έργο του Νοσοκομείου σε καιρούς χαλεπούς τις υπηρεσίες του οποίου καρπώνεται ο πολίτης της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση το προσωπικό του Νοσοκομείου και η Διοίκηση προσανατολισμένοι αποκλειστικά στο έννομο συμφέρον  του Λήπτη Υπηρεσιών Υγειάς πράττουμε καθημερινά το καθήκον μας [υπερβαίνοντας πολλές φορές εαυτόν] προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις προσδοκίες του πολίτη.

    Είναι λυπηρό πραγματικά ένας Σύλλογος που [υποτίθεται]στηρίζει και συνεπικουρεί το Νοσοκομείο να στρέφεται εναντίον του, με δημοσιεύματα που αναίτια επιχειρούν να αλλοτριώσουν τόσο τις προθέσεις της Διοίκησης, όσο και την εν γένει προσπάθεια για προαγωγή και αναβάθμιση των παρερχομένων υπηρεσιών.

Ως Διοίκηση είμαστε ευγνώμονες απέναντι στον κόσμο  το Δήμο Ιεράπετρας και τους φορείς  καθώς  θεωρούμε ότι μας εκτιμούν και μας στηρίζουν.

Στις προθέσεις και τις πράξεις μας υπάρχει πάντα νομιμότητα σχεδιασμός και διαφάνεια..

   Κάθε κίνηση που έχει γίνει για τη χωροταξική αναδιάρθρωση τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους είναι απόλυτα σύμφωνη και συνάδει τόσο με την αρμόδια ορισμένη επιτροπή χωροταξίας του φορέα όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες [πολεοδομία,πυροσβεστική,υπηρεσία πράσινου του Δήμου κτλ].

Η προσπάθεια λοιπόν από ένα Σύλλογο ορισμένο να υπηρετεί τη βιωσιμότητα και την πρόοδο του ιδρύματος να κλονίσει την εμπιστοσύνη τόσο των εργαζομένων όσο και του πληθυσμού προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου εγείρει συναισθήματα λύπης και αίσθηση αδικίας,

   Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να εξηγούμε  αναλυτικά τη νομιμότητα κάθε ενέργειας γιατί είναι στη διαθέση  οποιουδήποτε πιθανόν αμφισβήτει τις προθέσεις μας οι μελέτες και οι εγκρίσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Από την άλλη, όσον αφορά τις αιχμές για έλλειψη συνεργασίας και ανάρμοστη συμπεριφορά της Διοίκησης  η απάντηση μας είναι ότι είμαστε ανοιχτοί και εξωστρεφείς προς κάθε πρόταση και συνεργασία… ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ  ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ… και η μοναδική συγνώμη που ίσως οφείλουμε είναι προς τον πάσχοντα  συνάνθρωπό μας [που δεν του προσφέραμε χθές,εκείνα για τα οποία  αγωνιζόμαστε να πετύχουμε σήμερα!!!]

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρα τον κ. Κανάκη Χαράλαμπο για την άψογη συνεργασία και προσφορά και υπενθυμίζουμε ότι η διαχείριση εσόδων που αποσκοπεί σε κοινωφελές σκοπό πρέπει να γίνεται με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι τις προσωπικές απόψεις και τοποθετήσεις.

                                                                          Με εκτίμηση

                                                                Ο  ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ,Ν. ΚΥ.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας θεωρεί υποχρέωση του να ενημερώσει τα μέλη και τους φίλους, ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του που έγινε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 13-11-2020, αποφασίστηκε η παράταση της θητείας του μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Κανονικά η θητεία του παρόντος Δ.Σ. λήγει τον Δεκέμβριο του 2020. Η αναγκαιότητα αυτή η οποία είναι νόμιμη και σύμφωνη με το καταστατικό, κρίθηκε αναγκαία, διότι ο προγραμματισμός και η υλοποίηση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν εν μέσω πανδημίας και των από την πολιτεία θεσπισθέντων μέτρων.

Θεωρούμε επίσης αναγκαίο στην παρούσα φάση να ευχαριστήσουμε ξανά όλο τον κόσμο, που υποστήριξε έμπρακτα το έργο του Συλλόγου μας, του οποίου μοναδική αποστολή είναι η βιωσιμότητα και η πρόοδος του Νοσοκομείου μας. Τους χορηγούς εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και τους συμπολίτες μας, που από το υστέρημα τους και σε δύσκολες εποχές, προσέτρεξαν να συνεισφέρουν. Επίσης ευχαριστούμε και τους ραδιοφωνικούς μας σταθμούς και την εφημερίδα «Ιεράπετρα 21ος αιών», που καθοριστικά συνέβαλαν στην επιτυχία των ραδιομαραθωνίων.

Αυτή τη στιγμή και προσεγγίζοντας το τέλος της χρονιάς, σας ενημερώνουμε ότι από τις δυνατότητες μας, που είναι πενιχρές μπροστά στις μεγάλες ανάγκες του Νοσοκομείου , διατέθηκε για το 2020 το ποσό των 45.507,53 ευρώ, χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνονται οι προσφορές σε δωρεάν εθελοντική εργασία, δωρεάν τεχνική υποστήριξη και δωρεάν προσφορές υλικών που και αυτά έγιναν κατόπιν εκκλήσεων του Συλλόγου μας. Οι εθελοντικές προσφορές εκτιμώνται τουλάχιστον στο ποσό των 20.000 ευρώ σε εργασία και υλικά. Από τα 45.507,53 ευρώ, ένα μικρό ποσό αξιοποιήθηκε για έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία, ενώ το μεγάλο υπόλοιπο αξιοποιήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον Αναπληρωτή Διοικητή για κτιριακές ανάγκες. Αυτός ο τρόπος αξιοποίησης εύλογα θέτει το ερώτημα, αν όλες αυτές οι κτιριακές παρεμβάσεις έγιναν κατόπιν μελετών, υπολογισμό κόστους, ενημέρωση και έκφραση αιτήματος προς την πολιτεία. Ή απλούστερα τίθεται το ερώτημα αν για όλα αυτά υπήρξε πρόθεση κάλυψης αυτών των εξόδων ή μέρους αυτών από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει. Εμείς ανταποκριθήκαμε αφ ενός για να παραμείνουμε πιστοί στην αρχή , ότι δεν εμπλεκόμαστε στην άσκηση διοίκησης και αφ ετέρου και εξαναγκαστικά στο δίλημμα, που μας τέθηκε, ώστε να μη χάσουμε τον αξονικό τομογράφο.

Αυτό το ερώτημα, μας απασχολεί ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη αποψίλωση των μεγάλων δέντρων στον ανατολικό περίβολο του Νοσοκομείου. Επανειλημμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής μας εξέφρασε την πρόθεσή του να τα ξεριζώσει.

Η αιτιολογία είναι ότι τον εμποδίζουν στη δημιουργία ράμπας στην πτέρυγα covid και σε άλλες κατασκευές, που προτίθεται να κάνει (όπως πάντα χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα και χωρίς ο ίδιος να είναι κατασταλαγμένος) και ότι ΟΛΑ τα δέντρα εμποδίζανε. Πιθανόν λοιπόν να είναι μια μεγάλη απώλεια , ενώ μπορεί να βρεθεί καταλληλότερη λύση.

Πράγματι, η συνεργασία μας με τον Αναπληρωτή Διοικητή και δεν μπορούμε να το κρύβουμε πια, υπήρξε προβληματική. Και όσον αφορά στην συνεννόηση και όσον αφορά στην συμπεριφορά. Ακόμα είμαστε σε αναμονή μιας συγγνώμης, γιατί στο πρόσωπο της αντιπροέδρου μας, που χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητη», απαξίωσε τον Σύλλογο και την προσφορά του, που είναι προσφορά του λαού της Ιεράπετρας.

Εμείς δεν κουραζόμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Αποφασίσαμε, το ποσό των 8,872 ευρώ που υπάρχει ακόμα στο ταμείο μας ως υπόλοιπο της προσφοράς σας, να διαφυλαχθεί και να παραδοθεί στο επόμενο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαρτίου. Αν υπάρξουν άλλες πηγές εσόδων μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μας, θα αξιοποιηθούν μετά από συνεννόηση με τα όργανα του Νοσοκομείου και θα αφορούν αποκλειστικά εξοπλισμό και άμεσες ανάγκες ασθενών. Το επιχείρημα «εξοπλισμό βρίσκω» δεν πείθει πια κανένα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος 

Ανδρέας Μαμαντόπουλος 

Ο Γραμματέας

Χαράλαμπος Κανάκης