Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε Έβρο και ανατολικό Αιγαίο

9:46 π.μ. - Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Δευ, 02/46/2020
Image: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε Έβρο και ανατολικό Αιγαίο

Βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, θα εκτελούνται από σήμερα 2 Μαρτίου 2020

Βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, θα εκτελούνται από σήμερα 2 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη, όπως ανακοινώθηκε από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ). Ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί με ισχύ από σήμερα, Καθαρά Δευτέρα και στον Έβρο.

«Από 2 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίζεται περαιτέρω από την ΑΣΔΕΝ, λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται από τις τοπικές στρατιωτικές διοικήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το Δ’ Σώμα Στρατού ανακοίνωσε «εκπαιδευτικές βολές με πραγματικά πυρά σε όλα τα συνοριακά φυλάκια της πρώτης γραμμής» στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τέταρτου Σώματος Στρατού, την Καθαρά Δευτέρα θα εκτελούνται βολές με πραγματικά πυρά στις Καστανιές και τους Κήπους, καθώς και γενικότερα, απο περάσματα προσφύγων και μεταναστών. Σύμφωνα με το militaire.gr, η απόφαση χρεώνεται σε Αντιστράτηγο του Σώματος, ωστόσο πρόκειται για απόφαση που ελήφθη στο απογευματινό ΚΥΣΕΑ.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Το Δ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ανακοινώνει ότι, από την 02 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όπως παρακάτω:

Επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές , που περικλείονται από τα σημεία:

α. ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων .

β. ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού

εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.

γ. Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.

δ. ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦ

Μανίτσας.

ε. ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα

Κήπων- ΕΦ Πετάλου- Αινήσιο Δέλτα.

Στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων,τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν θα βρεθούν, να μη μετακινηθούν και να ειδοποιείται άμεσα η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.