Από παράνομη χωματερή η φωτιά στο Στόμιο Ιεράπετρας – Ζημιές σε θερμοκήπιο

12:41 μ.μ. - Τρίτη, 26 Απριλίου 2022
12:04 μ.μ. - Τρί, 26/41/2022
Image: Από παράνομη χωματερή η φωτιά στο Στόμιο Ιεράπετρας  – Ζημιές σε θερμοκήπιο

Έκκληση για αυξημένη προσοχή από τον Διοικητή της Π.Υ. και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ανατολής που μιλούν στον Ηχώ 99,8

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στο Στόμιο Ιεράπετρας κοντά σε θερμοκήπιο έρχεται να αναδείξει ένα μεγάλο πρόβλημα που επικρατεί στην περιοχή με παράνομες χωματερές που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία. Ένα από αυτά ήταν και το συγκεκριμένο όπου είχαν συσσωρευτεί από σκουπίδια κάθε λογής μέχρι και φυτικά υπολείμματα.

hxonews
hxonews

Ο διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Δημήτρης Καλιοντζής μίλησε στον Ηχώ 99,8 τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν ανάβουμε φωτιά στην ύπαιθρο χωρίς να έχουμε λάβει καταρχάς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, νερό και να είμαστε σίγουροι ότι η φωτιά έχει σβήσει πλήρως πριν απομακρυνθούμε από το σημείο. Τόνισε ότι δυστυχώς στην περιοχή του Στόμιου υπάρχουν παράνομες χωματερές και ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς είναι μεγάλος και απαιτείται η εν συναίσθηση και προσοχή από όλους για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

-

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ανατολής κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος λέγοντας οτι εδώ και μήνες προσπαθούν σε συνεργασία με τον Δήμο να καθαρίσουν το σημείο από το οποίο έχουν απομακρυνθεί ήδη πάνω από 30 φορτηγά διαφόρων ειδών απορριμμάτων. Δυστυχώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και πετούν τα σκουπίδια και τα φυτικά τους υπολείμματα ανεξέλεγκτα, τόνισε ο κ. Ζαχαρόπουλος, κάνοντας έκκληση σε όλους να βοηθήσουν ώστε να μη συνεχιστεί αυτό το κακό προηγούμενο που θέτει σε κίνδυνο μια περιοχή που λόγω των πλαστικών των θερμοκηπίων έχει αυξημένη επικινδυνότητα εκδήλωσης φωτιάς .

Φωτογραφίες από τη φωτιά: Νίκος Πετάσης