Ανασχηματισμός: Στις 12 οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

8:50 π.μ. - Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
08:08 π.μ. - Τρί, 04/50/2020
Image: Ανασχηματισμός: Στις 12 οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Tα προηγούμενα 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κρίσιμες επαφές τόσο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, όσο και με τους Υπουργούς, τα υπουργεία των οποίων πρόκειται να ενισχυθούν

Ουφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00, από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα, όπως χαρακτηρίζεται ή διαφορετικά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το ταμείο ανάκαμψης των €72 δισ., από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναβαθμίζεται σε αναληρωτή Υπουργό Αντάπτυξης και Επενδύσεων ο Νίκος Παπαθανάσης. Επίσης με έξτρα θέσεις υφυπουργών θα ενισχυθούν τα υπουργεία Οικοδομών & Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος πιθανότατα θα αναβαθμιστούν από Γ.Γ. σε υφυπουργούς η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου (στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και η κυρία Αννα Στρατινάκη (στο υπουργείο Εργασίας).

Όπως το έθεσε μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας, «οι κινήσεις, που θα ανακοινωθούν συνιστούν μη ανασχηματισμό και αποσκοπούν στην ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

ethnos.gr