Αίτημα παράτασης στις αιτήσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στην Κρήτη

6:25 μ.μ. - Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
06:11 μ.μ. - Τετ, 25/25/2020
Image: Αίτημα παράτασης στις αιτήσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στην Κρήτη

Υπόμνημα στον Υπουργό Ναυτιλίας από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου - Κοινή επιστολή Αγροτικών Συλλόγων

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για την Α’ φάση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Κρήτη ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, Θωμάς Χαριτάκης.

Στο σχετικό υπόμνημα αναφέρετα

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από το έντονο ενδιαφέρον αρκετών μελών μας, ιδιαίτερα λογιστών και φοροτεχνικών για την εφαρμογή του Μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Κρήτη θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες δεδομένης της δυσκολίας που παρουσιάζεται λόγω της πανδημίας, αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα με την έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων.

Συνεπώς παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για την Α’ φάση του Μέτρου που λήγει στις 30/11/2020".

Εξάλλου, κοινή επιστολή στον κ. Πλακιωτάκη για το ίδιο θέμα απέστειλαν και οι διοικήσεις των Αγροτικών Συλλόγων Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου Ηρακλείου, Σητείας Λασιθίου, Ιεράπετρας Λασιθίου

Στην επιστολή επισημαίνεται:

"Σχετικά με την εφαρμογή του Μέτρου Μεταφορικό Ισοδύναμο στην νήσο Κρήτη θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

Το Μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη και το ενδιαφέρον από επιχειρήσεις και αγρότες για να προβούν σε αίτηση συμμετοχής διαρκώς αυξάνεται.

Δεδομένου επίσης του υποχρεωτικού κλεισίματος λόγω της πανδημίας, υπάρχει δυσκολία στην έγκαιρη υποβολής της αίτησης, καθώς υπάρχουν νέα δεδομένα που πρέπει να διαχειριστούν οι εμπλεκόμενοι, χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

Από τα παραπάνω , ως εκπρόσωποι του παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης, αιτούμαστε την παράταση της εφαρμογής της Α' φάσης του Μέτρου η οποία λήγει στις 30. 11. 2020.

Ευελπιστούμε στην θετική σας απάντηση καθώς θεωρούμε ότι η εφαρμογή του Μέτρου είναι μια άκρως θετική κατάληξη στην αγροτική οικονομία της Κρήτης".