Αδειάζει ο Εβρος από μετανάστες - Οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό στις Καστανιές

10:17 π.μ. - Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Παρ, 27/17/2020
Image: Αδειάζει ο Εβρος από μετανάστες - Οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό στις Καστανιές

Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων στις Καστανιές Έβρου παρατηρήθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης από τις ελληνικές Αρχές

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν το φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία με πιθανό προορισμό στην Κωνσταντινούπολη ή σε κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές αρχές.

Για την κατάσταση για ελληνοτουρκικά σύνορα μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο προσφυγικός καταυλισμός στα σύνορα διαλύεται και εξήγησε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Παράλληλα επισήμανε ότι η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

Νύχτα έντασης στις Καστανιές - Μεγάλη φωτιά στην τουρκική πλευρά των συνόρων

Δύσκολη νύχτα στις Καστανίες Εβρου, όπου οι δυνάμεις του στρατούν τέθηκαν σε ετοιμο΄τητα εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα στην τουρκική πλευρά των συνόρων, πίσω από τον φράχτη.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά. Υπάρχει πιθανότητα να προκλήθηκε από τις φωτιές που ανάβουν μετανάστες για να αντιμετωπίσουν το δριμύ ψύχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές επιδιώκουν την απομάκρυνση μεταναστών και προσφύγων από το Παζαρκουλέ. Μαρτυρίες μελών ΜΚΟ στα social media αναφέρουν ότι χθες άνδρες της στρατοχωροφυλακής γκρέμισαν πολλά από τα πρόχειρα καταλύματα που είχαν στηθεί το τελευταίο διάστημα στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

dikaiologitika.gr