Θραψανιώτης: Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τη σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας

12:43 μ.μ. - Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Τετ, 18/43/2020
Image: Θραψανιώτης: Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τη σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας

Ως ΣΥΡΙΖΑ το ξέραμε και το στηρίξαμε σε δύσκολες οικονομικά περιόδους

Να εφαρμόσουμε τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωση στου κορωνοϊού συστήνει τους πολίτης ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 με αφορμή την ερώτηση βουλευτών του κόμματος για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τουρισμό ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ο κ. Βουλευτής τονίζει ότι τα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση ωστόσο υπάρχουν και άλλα που θα πρέπει να παρθούν όπως η εξέταση όλων των ύποπτων κρουσμάτων από τα δημόσια νοσοκομεία. Εάν κάτι αναδεικνύει όλο αυτό που συμβαίνει εξαιτίας του κορωνοϊού είναι η ανάγκη στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας που είχε πληγεί τα χρόνια του μνημονίου. Το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να ενισχυθεί, να είναι προσβάσιμο σε όλους με δωρεάν παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε όλους. Ως κυβέρνηση την προηγούμενη τετραετία το ξέραμε αυτό, τη σημασία του δημόσιου ΕΣΥ, και προσπαθήσαμε να το στηρίξουμε μέσα σε δύσκολες οικονομικά καταστάσεις.

Υπάρχει μια μελέτη που θέλει τον περιορισμό των δημόσιων μονάδων υγείας ( περιέχει ονομαστική αναφορά στο νοσοκομείο Ιεράπετρας) για να συγχωνευτούν. Αυτό εις γνώση όσων μας ακούνε γιατί θα πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο σύστημα υγείας, επεσήμανε ο κ. Θραψανιώτης.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Θραψανιώτη: