Καλαντζάκης: «Για την επίλυση του θέματος της νήσου Χρυσής χρειάζεται ομόνοια και συνεργασία από όλους μας»

8:33 μ.μ. - Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
08:05 μ.μ. - Τετ, 22/33/2024
Image: Καλαντζάκης: «Για την επίλυση του θέματος της νήσου Χρυσής  χρειάζεται ομόνοια και συνεργασία από όλους μας»

Νέα απάντηση στον Γιάννη Γουλιδάκη

Η απάντηση του κ. Γουλιδάκη αναφορικά με δήλωσή μου σε ραδιοφωνικό Σταθμό ότι δεν πήρε ποτέ την πρωτοβουλία  όσο ήταν Αντιπεριφερειάρχης να θέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα της νήσου Χρυσής, προκειμένου να εκφραστούν οι απόψεις του Συμβουλίου και να συμβάλλει κι αυτό στο μέτρο του δυνατού στην επίλυση του προβλήματος, μας ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ και μας ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ πλήρως. Κι αυτό διότι τα έγγραφα που παρουσίασε στην προσπάθειά του να αποδείξει το αντίθετο είναι έγγραφα στα οποία η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ δια του Συντονιστή της καλούν τον τότε Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Μπαριτάκη, να συγκαλέσει το Συμβούλιο για την εξέταση διάφορων ζητημάτων και ΟΧΙ έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι ο ίδιος ο κ. Γουλιδάκης μέσω του θεσμικού του ρόλου ως Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να μπει το θέμα της Χρυσήςστο Συμβούλιο. Μάλιστα, όχι μόνο δεν είχε λάβει υπόψη του τις κατά πλειοψηφία αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά διατύπωνε και αντίθετες απόψεις ως προς αυτές.

Ο ρόλος μας ως ενεργοί πολίτες και ως επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων δεν είναι να ερχόμαστε σε  αντιπαραθέσεις. Ο ρόλος μας είναι να στηρίζουμε τις δράσεις  οποιουδήποτε φορέα και οποιασδήποτε δημοτικής αρχής  είναι προς όφελος της επίλυσης του τεράστιου προβλήματος που έχει προκύψει στη  νήσο Χρυσή.

Το ζήτημα της Χρυσής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι χρειάζεται να πιέσουμε από κοινού την κεντρική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη χρηματοδότηση των μελετών και των έργων, την τοποθέτηση περιφράξεων και την πρόσληψη φυλάκων οι οποίοι θα προστατεύουν το νησί.Για την επίλυση του προβλήματος της νήσου είναι απαραίτητη η ομόνοια και η  συνεργασία όλων μας.

                                                                             Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

                                                                                           Ιεράπετρα νέα Πορεία

                                                                                             Θεοδόσης Καλαντζάκης