Ζαχαρόπουλος: Κλείνει και το ιατρείο της Ανατολής

11:54 π.μ. - Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Τρί, 13/54/2024
Image: Ζαχαρόπουλος: Κλείνει και το ιατρείο της Ανατολής

Για τελευταία φορά θα πάει αύριο στο αγροτικό ιατρείο της Ανατολής η γιατρός καθώς τελειώνει το αγροτικό της και έτσι το χωριό μένει χωρίς ιατρική κάλυψη, τονίζει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας

Για τελευταία φορά θα πάει αύριο στο αγροτικό ιατρείο της Ανατολής η γιατρός καθώς τελειώνει το αγροτικό της και έτσι το χωριό μένει χωρίς ιατρική κάλυψη. Ο κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας μίλησε στην εκπομπή του Ηχώ 99,8 για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος ξεκίνησε ευχαριστώντας θερμά την γιατρό για την συνέπεια και την υπευθυνότητά της και της εύχεται επιτυχία.

Μετά το Στόμιο που είναι ήδη ένα χρόνο χωρίς γιατρό, τώρα σειρά έχει και η Ανατολή. Κάποιοι ηλικιωμένοι από το Στόμιο εξυπηρετούνταν από το ιατρείο της Ανατολής τόσο καιρό, αναφέρει ο κ. Ζαχαρόπουλος. Επιπλέον, η γιατρός εξυπηρετούσε και τις Μάλλες και τώρα θα μείνουν τα ορεινά χωριά χωρίς ιατρική κάλυψη. Ο κ. Ζαχαρόπουλος υπογραμμίζει πως είναι δύσκολο να μετακινηθούν αυτοί οι ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο της πόλης εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αλλά και των δρομολογίων του ΚΤΕΛ. «Πλέον θα επιβαρυνθεί το νοσοκομείο της Ιεράπετρας και η τσέπη των ανθρώπων που θα πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς.»

Ο κ. Ζαχαρόπουλος τονίζει ότι είναι σε επαφή με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Πετράκη και υπάρχει η καλή διάθεση για να βοηθήσει ωστόσο υπάρχει έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό ακόμα και στο νοσοκομείο της πόλης. Αυτό το γεγονός δυσχεραίνει αρκετά την κατάσταση.