Κ. Πανταζής: Στην τελική ευθεία το κτηματολόγιο - Που χρειάζεται προσοχή

12:32 μ.μ. - Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
12:04 μ.μ. - Τρί, 30/32/2024
Image: Κ. Πανταζής: Στην τελική ευθεία το κτηματολόγιο - Που χρειάζεται προσοχή

Στο 90% η διαδικασία δηλώσεων στο Λασίθι

Με αφορμή τα αιτήματα διόρθωσης που είχαν υποβληθεί στο κτηματολόγιο μίλησε ο Κώστας Πανταζής - Πρόεδρος του συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Ιεράπετρας, στον Ηχώ 99,8.

Όπως είπε, βρισκόμαστε στη φάση της ανάρτησης η οποία βρίσκεται προς το τέλος καθώς πρέπει να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε με αυτό που μας κοινοποιεί το κτηματολόγιο. Στην προηγούμενη φάση, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να υποβάλλει ενστάσεις και αντιρρήσεις κατά των όσων είχαν αναρτηθεί σε περίπτωση που θιγόταν η ιδιοκτησία του. Πρέπει όλοι οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στο κτηματολόγιο να τσεκάρουν τα e-mail τους και να ελέγξουν εάν έχουν λάβει κάποια επιστολή. Ακόμη και όσοι δεν έχουν κάνει αίτημα διόρθωσης, μπορεί να λάβουν ενημερωτικό μήνυμα από το κτηματολόγιο καθώς μπορεί να έχει γίνει αίτηση από κάποιον γείτονα και οι ίδιοι να πρέπει να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν. Η φάση της διόρθωσης των σφαλμάτων έχει δύο περιόδους. Η πρώτη είναι η υποβολή της συμφωνίας ή της διαφωνίας η οποία διαρκεί έναν μήνα, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαΐου, και η δεύτερη είναι το περιθώριο που δίνεται από το κτηματολόγιο ώστε να προσκομίσετε τα δικαιολογητικά που θα στηρίξουν την διαφωνία με καταληκτική ημερομηνία την 23η Ιουνίου. Εάν συμφωνείτε, προχωράτε σε κοινοποίηση της συμφωνίας στο κτηματολόγιο. Σε περίπτωση διαφωνίας, ακολουθήστε το σύνδεσμο που δίνεται στην επιστολή του κτηματολογίου όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες. Σε περίπτωση προσκόμισης ίδιων πιστοποιητικών και από τις δύο μεριές, θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν υπάρχον τοπογραφικό διάγραμμα. Εάν συνεχίσει να υπάρχει διαφωνία και αφού κλείσει η φάση των αναρτήσεων, το κτηματολόγιο θα παραπέμψει την υπόθεση σε επιτροπή.

Κλείνοντας, ο κ Πανταζής είπε ότι ο νομός μας βρίσκεται στο 90% της διαδικασίας δηλώσεων του κτηματολογίου κάτι που είναι πολύ θετικό.