Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Μαρία Λιουδάκη»: Στηρίζουν τον εκπαιδευτικό που παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή

9:30 π.μ. - Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024
09:04 π.μ. - Τετ, 17/30/2024
Image: Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Μαρία Λιουδάκη»: Στηρίζουν τον εκπαιδευτικό που παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή

Ψήφισμα Στήριξης στη "συνδικαλιστικά ηθική και δεοντολογική στάση" του εκπαιδευτικού και διευθυντή στο Δημοτικό Σχολείο Φέρμων Ιεράπετρας, Γιάννη Πασπαράκη, εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» στηρίζει τη θαρραλέα πράξη και συνδικαλιστικά ηθική και δεοντολογική στάση του συναδέλφου διευθυντή, μέλος του συλλόγου μας,, Γιάννη Πασπαράκη, στο Δημοτικό Σχολείο Φέρμων της Ιεράπετρας, του νομού Λασιθίου, που ενάντια στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘΑ επέλεξε την παραίτηση από τη θέση ευθύνης.

Ο συνάδελφος διευθυντής, απέναντι στην ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του 4823/21 και στην έγγραφη προειδοποίηση, από τον Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λασιθίου για καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές, διάλεξε με βάση το δημοκρατικό, αγωνιστικό και αξιακό του σύστημα να παραιτηθεί από στέλεχος εκπαίδευσης.

Καταγγέλλουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο την αυταρχική και εκδικητική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΥΠΑΙΘΑ, που στραγγαλίζουν το δημοκρατικό δικαίωμα στον απεργιακό αγώνα, που διαλύουν το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο και που ενεργοποιούν τις τιμωριτικές διατάξεις τις αντιεκπαιδευτικής-αντιεπιστημονικής αξιολόγησης.