Στον Υπουργό Οικονομικών, για τα παραλιακά μέτωπα της Ιεράπετρας, η Ε. Βλάσση

11:45 π.μ. - Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Τετ, 21/45/2024
Image: Στον Υπουργό Οικονομικών, για τα παραλιακά μέτωπα της Ιεράπετρας, η Ε. Βλάσση

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος υποστηρίζει πως το θέμα των κατεδαφίσεων μπορεί να λυθεί μόνο με πολιτική βούληση

Η κ. Ελένη Βλάσση, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χατζηδάκη, σχετικά με το ζήτημα των κατεδαφίσεων. Μιλώντας στην εκπομπή του Ηχώ 99,8 μας έδωσε μια εικόνα όσων ειπώθηκαν.

Η κ. Βλάσση υποστηρίζει πως το θέμα των κατεδαφίσεων μπορεί να λυθεί μόνο με πολιτική βούληση γι’ αυτό εξέφρασε τα επιχειρήματα της στον υπουργό Οικονομικών, κ. Χατζηδάκη. Το κυριότερο επιχείρημα αφορά την οικονομική καταστροφή της πόλης για τουλάχιστον 3 χρόνια, πράγμα το οποίο επηρεάζει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους της περιοχής, όχι μόνο τον τομέα της εστίασης. Δεύτερον, εφόσον η χρηματοδότηση δεν υπάρχει, δεν είναι λογικό να γίνουν κατεδαφίσεις και να περιμένουμε πότε και αν θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως είχε επίγνωση της κατάστασης και έψαχναν τρόπο να εμποδίσουν την κατεδάφιση, όμως ήταν φανερό πως η απόφαση ήταν τελεσίδικη. «Ήταν δύσκολο να ανακληθεί μια απόφαση που βγήκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.»

Η κ. Βλάσση θα θέσει το ζήτημα και αύριο στο περιφερειακό συμβούλιο με την ελπίδα ότι θα βρεθεί άμεσα μια λύση. Κλείνοντας, η ίδια υποστηρίζει πως θα έπρεπε να είχαν καταφύγει οι καταστηματάρχες στην δικαιοσύνη ήδη από το 2015.