Προβληματισμός για τις εργασίες στην ΑΓΡΕΞ εν όψει της AgroExpo στην Ιεράπετρα

10:58 π.μ. - Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021
10:08 π.μ. - Τετ, 18/58/2021
Image: Προβληματισμός  για τις εργασίες στην ΑΓΡΕΞ εν όψει της AgroExpo στην Ιεράπετρα

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης στον Ηχώ 99,8

Προβληματισμένος για την πορεία των εργασιών διαμόρφωσης της ΑΓΡΕΞ όπου θα φιλοξενηθεί η Αγροτική έκθεση AgroExpo στην Ιεράπετρα εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης. ‘Όπως είπε φέτος η έκθεση θα γίνει σε νέο χώρο , στην Αγρέξ και θα πρέπει οι όποιες εργασίες απομένουν  να επιταχυνθούν καθώς ο χρόνος που απομένει είναι περιορισμένος. Η έκθεση θα γίνει 17-19 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 80 και πλέον εκθετών ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες προκειμένου να στηθούν οι παγόδες που σημαίνει ότι ο χώρος θα πρέπει να είναι έτοιμος αρκετές ημέρες πριν την έκθεση. Ώστε αφενός μεν να στηθούν οι παγόδες αφετέρου δε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που παρουσιαστούν, εξήγησε. Αύριο αναμένεται και ο ίδιος να επισκεφθεί επι τόπου τον χώρο και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους  να εξετάσουν πως θα αξιοποιήσουν τον χρόνο που απομένει ώστε να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες και να υπάρχει ετοιμότητα για μια ακόμα δυναμική και ποιοτική έκθεση.

Ακούστε εδώ τον κ. Χαριτάκη ο οποίος στην αρχή της συνέντευξη αναφέρθηκε στην πορεία του τουρισμού αλλά και στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου Λασιθίου να βρεθεί κοντά στους πυρόπληκτους της Εύβοιας.

Δυο λόγια για την Έκθεση (agroexpoierapetra.gr)

Το Επιμελητήριο Λασιθίου διοργανώνει για τέταρτη χρονιά την 4η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας Agroexpo 2021 στις 17- 19 Σεπτεμβρίου 2021

Η διοργάνωση υλοποιείται μέσα από την Αναπτυξιακή μας Εταιρεία και σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ιεράπετρας, στην έδρα του οποίου φιλοξενείται. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο επιχειρήσεων Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης καθώς και το BIC Κρήτης.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια, η οποία από την πρώτη χρονιά, απέδειξε πως μπορεί να ξεπεράσει τις καλύτερες των προσδοκιών μας. Με σημείο αναφοράς την πόλη και την περιοχή της Ιεράπετρας, γενέθλιο τόπο των πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης, των πολύτιμων αγροτικών μας προϊόντων που αντιπροσωπεύουν καθοριστικό μερίδιο των εξαγωγών της χώρας, ξεκινήσαμε δειλά το 2016 μια προσπάθεια, η οποία συνάντησε απρόσμενα μεγάλη ανταπόκριση εκθετών, επιχειρηματιών και αγροτών από την Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα μετατρέποντας την AgroExpo σ’ ένα θεσμό με πανελλαδική ακτινοβολία και αισθητά σημαντική παρουσία στο Μεσογειακό χώρο.

hxonews

Στον πλαίσιο των νέων δεδομένων και συνθηκών που επέφερε η πανδημία Covid19, στοχεύουμε στην διοργάνωση μιας ακόμα επιτυχημένης αγροτικής έκθεσης για το 2021 με αυξημένες συμμετοχές, εκθέτες και επισκέπτες από την Ελλάδα και την ευρύτερη μεσογειακή λεκάνη, αναδεικνύοντας τοπικά προϊόντα, καινοτόμους μεθόδους παραγωγής και καλλιέργειας, σημαντικές ερευνητικές δράσεις αλλά και πρωτοβουλίες διασύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με την τουριστική δραστηριότητα. Όλα αυτά βέβαια, τηρώντας πάντοτε όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας και συμμετοχής τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών της έκθεσης.