Κ. Καραταράκης: Η σοβαρή υποστελέχωση των νοσοκομείων επεκτείνεται με την πάροδο του χρόνου και φαίνεται να είναι μόνιμη

12:00 μ.μ. - Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Παρ, 16/00/2024
Image: Κ. Καραταράκης: Η σοβαρή υποστελέχωση των νοσοκομείων επεκτείνεται με την πάροδο του χρόνου και φαίνεται να είναι μόνιμη

Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας λειτουργεί ως κέντρο υγείας αν δείτε τις σημερινές εφημερίες, αναφέρει στον Ηχώ 99,8 ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Λασιθίου

Ο κ. Κώστας Καραταράκης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Λασιθίου, μίλησε στον Ηχώ 99,8 δίνοντας μια εικόνα των νοσοκομείων του Λασιθίου.

Η κατάσταση που επικρατεί φαίνεται από τις εφημερίες που γίνονται σε κάθε νοσοκομείο. Αναλυτικότερα, το νοσοκομείο της Ιεράπετρας φαίνεται να είναι ένα κέντρο υγείας όπως και το νοσοκομείο της Σητείας. Στον Άγιο Νικόλαο υπάρχει σοβαρή έλλειψη αρκετών ειδικοτήτων απαραίτητων για τα επείγοντα περιστατικά. «Η σοβαρή αυτή υποστελέχωση επεκτείνεται με την πάροδο του χρόνου και φαίνεται να είναι μόνιμη.» Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις με τις προκηρύξεις που θα δημοσιευτούν.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιλογή των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων να εργάζονται τελικά στην ιδιωτική υγεία, ο κ. Καραταράκης απάντησε πως θα συνεχίσουν να προτιμούν την ιδιωτική υγεία εξαιτίας των μισθών και των εφημεριών.

Σχετικά με τα εντέλλεσθε ανέφερε ότι αφορούν μια βραχυχρόνια λύση ενός προβλήματος. Ωστόσο επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό και η προσωπική ζωή των εργαζομένων και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν αυτές οι τακτικές.

Από το 2010 και μετά έχουν μειωθεί σημαντικά τα εισοδήματα των εργαζομένων του ΕΣΥ, υπογραμμίζει ο κ. Καραταράκης. Κλείνοντας, τόνισε πως η λύση για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας υγείας είναι να επανέλθουν οι μισθοί σε φυσιολογικά επίπεδα καθώς και το ποσοστό κοστολόγησης των εφημεριών.