Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιεράπετρας για την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του Γεραπετρίτη και της Γεραπετρίτισσας

10:39 π.μ. - Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023
10:10 π.μ. - Τετ, 04/39/2023
Image: Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιεράπετρας για την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του Γεραπετρίτη και της Γεραπετρίτισσας

Δημόσια τοποθέτηση του συνδυασμού

Ζούμε σε μια πόλη με χώρους πρασίνου, και πάρκα;

Ζούμε σε μια πόλη με ανοιχτούς, προσβάσιμους προς όλους και ασφαλείς χώρους άθλησης;

Ζούμε σε μια πόλη καθαρή και φωτισμένη στο σύνολό της συμπεριλαμβανομένων όλων των γειτονιών και των γύρω χωριών;

Δυστυχώς η προφανής απάντηση κάθε γεραπετρίτη/ισσας είναι αρνητική. Η ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών του δήμου Ιεράπετρας δεν μας επιτρέπει να δώσουμε μια καταφατική απάντηση.

Το ερώτημα είναι γιατί. Φταίνε τα πρόσωπα των αρμοδίων τα οποία είναι απλώς ανεπαρκή; Τόσο ο συνδυασμός κου Γουλιδάκη όσο και αυτός του κου Φραγκούλη αναλώνονται σε κριτική προσώπων προς την υπάρχουσα δημοτική αρχή. Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση γνωρίζουμε πως πέραν των προσώπων και των ατομικών αστοχιών ή παραλείψεων η βασική αιτία των προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα έχουν την ρίζα τους στις κεντρικές πολιτικές τις οποίες όλοι τους είτε έτσι, είτε αλλιώς ακολουθούν και με τις οποίες δεν μπορούν να συγκρουστούν.

Είναι οι πολιτικές που δεν επιτρέπουν την στελέχωση των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό. Είναι η απαξίωση που υφίστανται οι δήμοι και οι περιφέρειες οι οποίοι λειτουργούν ως πλασιέ άνωθεν πολιτικών. Είναι η υποχρηματοδότηση για έργα που θα εξυπηρετούσαν τις αληθινές ανάγκες των πολιτών. Σαφώς τέτοιες πολιτικές απαιτούν και τα κατάλληλα πρόσωπα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζουμε τους νέους που χρειάζονται χώρους άθλησης και έκφρασης, τους πολίτες κάθε ηλικίας που έχουν ανάγκη την επαφή με την φύση ζώντας μέσα στον αστικό ιστό, τις οικογένειες που έχουν ανάγκη παιδικές χαρές σύγχρονες και ασφαλείς. Παλεύουμε για μια άλλη Ιεράπετρα, πράσινη, φωτεινή, ανοιχτή και κυρίως καθαρή παντού. Για μας η Ιεράπετρα δεν είναι μονάχα το κέντρο της. Δεν αναβαθμίζεται η πόλη επειδή φαρδαίνουμε τα πεζοδρόμια και αντικαθιστούμε τα ήδη λιγοστά δέντρα με άλλα (αντί να φυτέψουμε πολλά περισσότερα όπου είναι εφικτό). Δεν ανακουφίζεται ο πολίτης επειδή πεζοδρομήθηκε όλη η πλατεία.

Η Ιεράπετρα έχει πολλές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες που δεν επιλέγονται προς αξιοποίηση παρότι θα αποτελούσαν ανάσες για τους πολίτες. Μικρά ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, αναβάθμιση παιδικών χαρών και δημιουργία νέων, γενναία χρηματοδότηση για καλό και επαρκή φωτισμό παντού, επίλυση του ζητήματος του πολύπαθου και απαρχαιωμένου γυμναστηρίου προς όφελος των πολιτών με δωρεάν πρόσβαση για όλους και φύλαξη ενός νέου χώρου αναψυχής και άθλησης, αξιοποίηση του χώρου της ναυμαχίας ο οποίος είναι τραγικώς αφημένος στη μοίρα του, εκμετάλλευση κάθε ανοιχτού χώρου ιδιοκτησίας το δήμου προς όφελος των νέων της πόλης είναι ορισμένα από αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιεράπετρας παλεύει για ένα δήμο δίχως φωτεινές και καθαρές ζώνες, αλλά καθαρό και φωτεινό παντού, κάτι που θα συμβεί μονάχα όταν ο λαός αποφασίσει να ορίζει μόνος του τις τύχες μέσω μιας δημοτικής αρχής που θα υλοποιεί έργα ουσιαστικής ανακούφισης της καθημερινότητάς του και όχι έργα βιτρίνας που αντί να επιλύουν προβλήματα δημιουργούν νέα.