Γαστρονομία και μουσική πλαισιώνουν την Κυριακή 6/8 τα Διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Κινηματογράφου στην Ιεράπετρα

1:21 μ.μ. - Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023
01:08 μ.μ. - Πέμ, 03/21/2023
Image: Γαστρονομία και μουσική πλαισιώνουν την Κυριακή 6/8 τα Διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Κινηματογράφου στην Ιεράπετρα

Η Καίτη Παπαδάκη μιλά στον Ηχώ 99,8 για το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης - Δηλώστε συμμετοχή

Με ιδιαίτερη χαρά οι διοργανωτές καλούν δημότες και επισκέπτες της Ιεράπετρας να παραβρεθούν στο 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης που τελείται υπό την αιγίδα του 10 ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards και του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της κας Ελένης Βλάσση.

Εκ μέρους τους Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης η κα Καίτη Παπαδάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8. Όπως είπε στόχος του φεστιβάλ  γαστρονομίας στο οποίο βοηθά ο κ. Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης  είναι η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής μας παράδοσης. Προσκαλούμε όποια και όποιον επιθυμεί να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ ετοιμάζοντας τα δικά του μαγειρέματα. Ο καθένας ξεχωριστά θα έχει τη χαρά της προσφοράς και ο νικητής θα ανταμειφθεί με ένα βραβείο από καταξιωμένους γευσιγνώστες. Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 6 Αυγούστου στην παραλιακή πλατεία Ιεράπετρας πίσω από το παλιό Δημαρχείο στις 21.00.  όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλ. 6987 214276.

Ακούστε εδώ την κα Καίτη Παπαδάκη

Δυο λόγια από την κα Ελένη Βλάσση για τη φετινή διοργάνωση. "Ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Ιδρύτρια του «Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards», του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards», του «Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής» και του «Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης», σας καλωσορίζω με μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση στην 10η επετειακή χρονιά των πεντάστερων Φεστιβάλ μας, από 5 - 25 Αυγούστου 2023, εδώ στον Νότο, στην Ιεράπετρα, την Πύλη της Μεσογείου, για να ταξιδέψουμε και φέτος με ήχους, εικόνες και συναισθήματα σε όλο τον κόσμο…." Για να προσθέσει σε άλλο σημείο. "Δύο εξαιρετικά δημοφιλή μονοήμερα Φεστιβάλ μας, στις 6 Αυγούστου στις 21:00 στην Παραλιακή Πλατεία Ιεράπετρας, το «4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής», αφιερωμένο φέτος στον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι, όπου θα απολαύσουμε επί σκηνής νέους αλλά και αναγνωρισμένους μουσικούς καλλιτέχνες. Ταυτόχρονα, το «4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ανατολικής Κρήτης», που θα μας ταξιδέψει στη μοναδική στον κόσμο πανδαισία της κρητικής γαστρονομίας, με γεύσεις που θα διαγωνιστούν για τα Βραβεία της Επιτροπής Γευσιγνωσίας, η οποία κάθε χρόνο απαρτίζεται από διακεκριμένους Σεφ από όλη την Ελλάδα. Με μεγάλη μου χαρά, σας προσκαλώ το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 21:00 στην Παραλιακή Πλατεία Ιεράπετρας, στην Τελετή Έναρξης του «10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Αwards», που φέτος είναι αφιερωμένο σε ένα από τα πιο κρίσιμης σημασίας παγκόσμια προβλήματα - την Κλιματική Αλλαγή, αλλά και του «4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Αwards», που φέτος είναι αφιερωμένο στην πιο πανανθρώπινη προσφορά μας - στον Παγκόσμιο Εθελοντισμό. Ελάτε να γιορτάσουμε τα 10α γενέθλιά μας με ένα φαντασμαγορικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα διεθνών και καταξιωμένων καλλιτεχνών, ένα μοναδικό Αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες που χάσαμε πρόσφατα - τον Ιεραπετρίτη Γιάννη Μαρκόπουλο, τιμητικές βραβεύσεις προσωπικοτήτων των τεχνών και της κοινωνίας, ζωντανές παρουσιάσεις πολιτιστικών πρεσβευτών από όλο τον κόσμο και εκπροσώπων της ελληνικής ομογένειας, αλλά και την Τιμητική Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ, που διαγωνίστηκε για τα Βραβεία «Ίρις» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, «Μαλάνας, η Ανείπωτη Ιστορία του Αλέξανδρου», που θα μας ταξιδέψει σε μια μοναδική κοινωνία των Ιμαλαΐων που θυμίζει Αρχαία Ελλάδα…"

hxonews