Φραγκούλης: Εάν το ψηφοδέλτιο Γουλιδάκη είχε 5 γιατρούς σε εκλόγιμη θέση θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου

12:44 μ.μ. - Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023
12:10 μ.μ. - Παρ, 13/44/2023
Image: Φραγκούλης: Εάν το ψηφοδέλτιο Γουλιδάκη είχε 5 γιατρούς σε εκλόγιμη θέση θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου

Λίγο πριν την κάλπη ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης στον Ηχώ 99,8

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμ. Φραγκούλης επικεφαλής του συνδυασμού «Ιεράπετρα – Μαζί για τον τόπο μας» ήταν σήμερα καλεσμένος στον Ηχώ 99,8 σε μια συνέντευξη λίγο πριν τις κάλπες του δεύτερου γύρου. Απάντησε σε σειρά ερωτημάτων για θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων προεκλογικά όπως το Νοσοκομείο και στάθηκε σε σημεία του προγράμματός τους για την επόμενη μέρα στον Δήμο, επισημαίνοντας ότι είναι άνθρωπος με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, γνωρίζει τι πρόκειται να αντιμετωπίσει και πως μέσα από συνεργασίες και διαβούλευση να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα του Νοσοκομείου, στη συμμετοχή γιατρών στο ψηφοδέλτιο του συνυποψηφίου Δημάρχου και το κάλεσμα της παράταξης Γ. Γουλιδάκη να ψηφιστούν οι γιατροί ώστε να έρθουν να ενισχύσουν το Νοσοκομείο. Όπως είπε, ο κ. Πέτρος Αντωνάκης, αναισθησιολόγος, έχει έρθει πρώτος σε σταυρούς με τον συνδυασμό του Γ. Γουλιδάκη οπότε έτσι κι αλλιώς είναι δημοτικός σύμβουλος. Είναι ένας επιστήμονας, δεν τον γνώριζα πριν, τον γνώρισα τώρα στην εκλογική διαδικασία. Με μεγάλη μας χαρά, επειδή είναι μια ειδικότητα που είναι απαραίτητη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, να έρθει στο νοσοκομείο εάν βέβαια του το επιτρέψει η διοίκηση. Το πρόβλημα είναι όταν κάποιος υποψήφιος γιατρός είναι π.χ. στη 10η θέση όπως ο κ. Καραβυράκης από τον συνδυασμό του Γ. Γουλιδάκη και πρέπει να εκλεγεί ο συνδυασμός του για να έρθει στο Νοσοκομείο. Δεν συμφωνούμε σε έναν εκβιασμό ψηφίστε μας να εκλεγούμε για να έρθει ένας γιατρός. Αυτή τη στιγμή είμαστε δυο υποψήφιοι στον Δήμο Ιεράπετρας. Προσωπικό πρόβλημα με τον Γ. Γουλιδάκη ή τους ανθρώπους του συνδυασμού του δεν έχουμε. Εάν ο κ. Γουλιδάκης είχε 5 -10 γιατρούς στο ψηφοδέλτιό του και μπορούσαν να έρθουν στην Ιεράπετρα, θα απέσυρα την υποψηφιότητά μου για το καλό του Νοσοκομείου. Χωρίς υγεία δεν έχουμε τίποτε άλλο. Το πεζοδρόμιο, η λακούβα, τα σκουπίδια μπορούν να περιμένουν. Όχι όμως η υγεία, τόνισε ο κ. Φραγκούλης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Φραγκούλης ανέφερε ότι στους στόχους τους εάν εκλεγούν είναι η συζήτηση και διαβούλευση για τα μεγάλα έργα. Στις προτεραιότητες ο αγώνας για το Νοσοκομείο, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης, η καθημερινότητα, η καθαριότητα, η τουριστική προβολή, ο πρωτογενής τομέας. Ότι έργο έγινε ή έχει προγραμματιστεί από τη δημοτική αρχή Καλαντζάκη θα συνεχιστεί και όπου κριθεί αναγκαίο θα γίνουν διορθώσεις. Από εκεί και πέρα στα προγράμματα των συνδυασμών μπορεί καθένας να βρει κοινά σημεία ως έναν βαθμό, γιατί ακριβώς τα προβλήματα είναι κοινά, σημείωσε. Όσο για το εάν στηρίζεται κομματικά από τον Βουλευτή Λασιθίου και Ά αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Πλακιωτάκη απάντησε ότι κατεβαίνει ανεξάρτητος. Σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι τα κομματικά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο επόμενος Δήμαρχος θα πρέπει να μπορέσει να συνεργαστεί με την εκάστοτε κυβέρνηση, να συνεργαστεί με τους Βουλευτές του νομού, ώστε να κερδίσει η Ιεράπετρα.

Αποφάσισε να κατέβει στις δημοτικές εκλογές, για την πόλη για τον Δήμο και μόνο. Το ψηφοδέλτιό τους, είναι πολυκομματικό, ενώνει ανθρώπους, περιλαμβάνει συνδημότες από διάφορους επαγγελματικούς και μη, χώρους και κανείς δεν περισσεύει, ανεξάρτητα από το εάν κάποιος εκλεγεί ή όχι. Μάλιστα όπως αναφέρουν και στον τίτλο του συνδυασμού τους το σκεπτικό τους είναι «Μαζί για τον τόπο μας».