Εκλογές 2023 – Εμμ. Καλαϊτζάκης: Στόχος η επαναφορά της δεύτερης έδρας στο Λασίθι

1:10 μ.μ. - Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023
01:06 μ.μ. - Παρ, 16/10/2023
Image: Εκλογές 2023 – Εμμ. Καλαϊτζάκης: Στόχος η επαναφορά της δεύτερης έδρας στο Λασίθι

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον νομό Λασιθίου μιλά στον Ηχώ 99,8

Μια εβδομάδα περίπου πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον νομό Λασιθίου Μανώλης Καλαϊτζάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αναφορά καταρχάς στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου. Υποστηρίζοντας ότι, υπάρχουν ευθύνες, πολιτικές ευθύνες. Λιμενικό, Αστυνομία, ΕΕΣ, ΕΚΑΒ Νοσοκομεία έκαναν ότι μπορούσαν να βοηθήσουν όσο μπορούσαν. Η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης, είναι η Ευρώπη φρούριο και η Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα δεσμωτήριο για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Μια πολιτική που μετατρέπει τις θάλασσες μας σε υδάτινους τάφους. Αυτό που προτείνουμε είναι αναθεώρηση της συμφωνίας του Δουβλίνου με ένα νέο σύμφωνο μετανάστευση και ασύλου που θα διαμοιράζει την ευθύνη σε όλα τα κράτη μέλη και όχι μόνο στις χώρες υποδοχής, με νόμιμες οδοί μετανάστευσης και όχι μόνο τείχη απέναντι στους ανθρώπους .

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας. Είπε ότι επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ το Νοσοκομείο ενισχύθηκε με προσωπικό, ο προϋπολογισμός αυξήθηκε , επαναλειτούργησαν παθολογικό και μαιευτική κ.α. . Αναλύοντας κατόπιν τις θέσεις τους για την υγεία, που προβλέπει κίνητρα, αύξηση μισθών, προσλήψεις, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας κ.α.

Αναφέρθηκε ακόμη στο εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και κατόπιν σε θέματα οικονομίας, κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμούς, προστασία πρώτης κατοικίας πρωτογενή τομέα, χρηματιστήριο ενέργειας, διαχείριση του νερού, αναλύοντας το πρόγραμμά τους. Αλλά και σε πιο τοπικά ζητήματα όπως το ενδεχόμενο επανίδρυσης του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού.

Για να κλείσει καλώντας τον κόσμο να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι στόχος για το Λασίθι είναι η ενδυνάμωση και η επανάκτηση της έδρας στον Νομό.