Βράβευση για τον Δήμο Ιεράπετρας για έργα Αγροτικής Οδοποιίας ύψους 1.000.000€ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

4:50 μ.μ. - Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023
04:12 μ.μ. - Δευ, 18/50/2023
Image: Βράβευση για τον Δήμο Ιεράπετρας για έργα Αγροτικής Οδοποιίας ύψους 1.000.000€ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του δήμου

Στα Ιωάννινα, στην 14η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022, καθώς και στη 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, των Υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Διονύση Σταμενίτη και Σταύρου Κελέτση,  του πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Στύλιου, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Δημήτρη Σκάλκο, του Διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Νικόλαο Μανέτα, του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, Δημάρχων, στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.α.

Στο πλαίσιο των συνεδριάσεων ο Δήμος Ιεράπετρας βραβεύτηκε για την υποβολή και υλοποίηση πρότασης στη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Η βράβευση αφορά την υλοποίηση του έργου Αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000€  για τσιμεντοστρώσεις μήκους 16.340m σε αγροτικούς δρόμους του Καβουσίου, των Γδοχίων, του Μύρτου,  της Βαϊνιάς, των Κρεμαστών κ.α.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας:

«Ακόμα ένα βραβείο με το οποίο αναγνωρίζεται η προσπάθεια και το έργο αυτής της δημοτικής αρχής. 

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ένας από τους 7 βραβευθέντες δήμους, από τους 325 Δήμους της χώρας μας, που κέρδισε αυτό το βραβείο για έργα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, η οποία αποτελούσε προτεραιότητά  μας σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας με έργα και παρεμβάσεις από τη μία άκρη του Δήμου έως την άλλη. 

Μετά από προσπάθεια που κάναμε ως Δημοτική Αρχή κατορθώσαμε να ενταχθεί η πρότασή μας στη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» της Ε.Υ.Ε.Π.Α.Α. και να χρηματοδοτηθεί με 1.000.000 ευρώ.

Είναι ακόμα ένα έργο για τους αγρότες του Δήμου μας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο μας και πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο αγροτικής οδοποιίας των τελευταίων δεκαετιών στην Ιεράπετρα που σκοπό του έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και κυρίως των αγροτών και στηρίζει την αγροτική οικονομία και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας και δικαιώνει την προσπάθειά μας. 

Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Δημήτρη Σκάλκο, τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη για το ενδιαφέρον τους αναφορικά με την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας καθώς και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου για τη στήριξή της προσπάθειάς μας.